Miten arvioimme lainanmyöntäjiä?

laina arviointi

Kun arvioimme lainaa myöntäviä tahoja, kuten pankkeja ja rahoituslaitoksia, aloitamme aina siitä, että voimme on 100% varmoja, että toimija on laillinen ja luotettava. Mikään ei ole tärkeämpää kuin se, että kaikki LoanScouterin tekemät arvostelut koskevat vain luotettavia pankkeja ja rahoituslaitoksia, jotka eivät yritä huijata lukijoitamme.

Koska olemme asiasta erittäin tarkkoja, teemme yhteistyötä vain sellaisten lainanmyöntäjien kanssa, joita Finanssivalvonta tai aluehallintovirasto valvoo. Voimmekin taata, että vain turvalliset ja luotettavat palveluntarjoajat päätyvät sivustollemme arviointiin.

Kun olemme täysin vakuuttuneita siitä, että lainaa myöntävä taho on luotettava ja turvallinen, teemme arvioinnin näillä osa-alueilla:

  • Asiakaspalvelu
  • Hinta
  • Käyttäjäkokemus
  • Rahansiirto
  • Lisäedut

Arvioimme kunkin osa-alueen asteikolla 1-5. 1 on todella huono ja 5 on erinomainen. Voit hyödyntää asteikkoa kun haluat vertailla lainanmyöntäjiä keskenään uuden lainan ottamista varten. 

Asiakaspalvelu

Luomme asiakaspalvelulle antamamme arvion siltä kannalta, että pyrimme tutustumaan annettuihin asiakaspalautteisiin eri alustoilla ja kasaamme näin yleiskuvan tuen toimivuudesta ja käytännöllisyydestä. Olemme vahvasti sitä mieltä, että asiakaspalautteet ovat tärkeitä ja oikeiden asiakkaiden kommentit merkityksellisiä. Ne antavat parhaan kuvan pankin tai rahoituslaitoksen todellisesta toiminnasta.

Tutustummekin arvioihin eri lähteissä ja luomme omamme näiden keskiarvona. Tästä syystä meidän arviomme poikkeaa usein muiden sivujen arvioista. Huomioimme omassa arviossamme myös sen, että yleensä yritystä arvioidaan negatiivisen kokemuksen pohjalta, joten luemme aina kaikki perustelu läpi ja arvioimme sen, onko arvostelu aiheellinen ja rehellinen vai kannattaisiko se jättää kokonaan huomiotta.

Meidän asiakaspalvelulle antamamme arvosana on aina meidän näkökulmastamme tehty. Käytämme arvioinnissa pohjana muiden antamia arvosteluja ja luomme niistä oman mielipiteemme yrityksestä ja sen tarjoamasta asiakastuesta.

laina hinta

Hinta

Teemme arvion lainantarjoajan hinnasta käyttämällä useita erilaisia kriteereitä. Näitä ovat muun muassa korot ja kulurakenne ja todellinen vuosikorko.

Käytämme saamaamme informaatiota siihen, että vertailemme lainantarjoajan hintoja yleisiin hintoihin markkinoilla, sekä muihin yksittäisiin lainantarjoajiin. Tässä meitä auttaa pitkä kokemus alalta.

laina kokemuksia

Käyttäjäkokemus

Arvioimme lainanantajan käyttäjäkokemuksen arvosanan arvioimalla yleisesti koko hakuprosessin käyttäjäystävällisyyttä. Tämä sisältää muun muassa sen, kuinka helppoa lainaa on hakea ja kuinka käyttäjäystävällinen toimijan sivusto tai sovellus on. Arvoimme käyttäjäkokemusta asiakkaan näkökulmasta ja parhaan arvion saa helppokäyttöinen ja toimiva prosessi.

Arvosanan antamista varten käymme läpi lainanantajan nettisivun ja mahdolliset sovellukset ja vedämme johtopäätöksen siitä, kuinka helppokäyttöisiä ne ovat. Arvioimme lainanhakukokemusta asiakaskokemuksena ja arvostamme muun muassa sitä, jos nettisivulta on helppo löytää tietoa ja jos palveluntarjoaja tarjoaa jonkin erityisominaisuuden, joka tekee käyttäjäkokemuksesta paremman.

lainan siirtoaika

Rahansiirto

Rahansiirto on yksi arvostelun osa-alueista ja sillä tarkoitetaan käytännössä sitä, kuinka nopeasti pankki saa toimitettua lainatun rahan asiakkaan tilille. Nopeutta verrattain muihin samalla alalla toimiviin toimijoihin, jotka tarjoavat samanlaista lainatuotetta.

Perehdymme rahansiirron osalta siihen, kuinka pitkä vastausaika lainantarjoajalla on ja kuinka nopeasti lainanhakuprosessi menee läpi eli kuinka nopeasti rahat ovat tilillä.

Lisäedut

Lisäksi yllä mainituille kriteereille, yksi lainantarjoajan arvosanaan vaikuttavista kriteereistä on se, millaisia lisäetuja tai tarjouksia lainantarjoaja antaa. Näitä voivat olla muun muassa ensimmäinen kuukausi ilman korkoa, ilmainen lainojen yhdistely tai vaikkapa mahdollisuus maksaa laina kerralla pois ilman lisämaksua.

Eri lainantarjoajat tarjoavat erilaisia lisäetuja ja niistä on enemmän tai vähemmän hyötyä lainanottajille. Käymmekin läpi kaikki tarjotut edut ja pohdimme sitä, kuinka hyödyllisiä ne oikeasti ovat.

Lopullinen arvosana muodostuukin siitä, kuinka paljon erilaisia etuja tarjotaan ja kuinka hyödyllisiä ne oikeasti ovat. Pelkkä etujen määrä ei siis riitä.

Andreas Linde
kirjoittanut
Andreas Lindellä on yli 7 vuoden kokemus lainamarkkinoista. Vuosikorot, annuiteettilainat, joukkovelkakirjat ja muut alan termit ovat olleet hänelle tuttuja jo vuosien ajan.
LoanScouter » Miten arvioimme lainanmyöntäjiä?

Viimeisimmät uutiset