Sortter arvostelu

Sortter on suomalainen lainojen vertailupalvelu. Lainahakemus tehdään Sortterin nettisivuilla ja hakemuksen lähettämisen jälkeen Sortterin yhteistyökumppanit lähettävät parhaan tarjouksensa. Sortter järjestää lainahakemukset aina edullisuusjärjestykseen ja näyttää kaikki tarvittavat lainatiedot selkeästi asiakkaalle. Yhdellä lainahakemuksella voi siis saada kymmeniä eri lainatarjouksia. Tässä arvostelussa käymme läpi Sortterin asiakaspalvelua, hintoja, kokemuksia, käsittelyaikoja ja lisäetuja.

9
Asiakaspalvelu
10
Käsittelyaika
10
Hinta
10
Lisäedut
5
Käyttäjäkokemus
10

Sortter tuotteet

602 on valinnut tämän viimeisten 31 päivän aikana
8.3
Arvostelu
Lainamäärä 2 000 – 60 000 €
Laina-aika 12 – 240 kuukautta
Tod. vuosikorko 4 – 19 %
Siirtoaika Huomenna 08:00
 • Ilmainen ja sitomaton hakemus
 • Vain validoidut pankit
 • Vertaa tarjouksia tänään
Esimerkki: Lainamäärä: 10 000 € | Takaisinmaksuaika: 3 vuotta | Todellinen vuosikorko: 7,86 % | Kuukausierä: 311 € | Lisämaksut: Perustamismaksu 0 €, Kuukausittainen tilinhoitomaksu: 5 € | Takaisinmaksun kokonaismäärä: 11 214 € | Lainan kokonaiskustannukset: 1 214 € | Todellinen vuosikorko: Minimi 4,0 % – Maksimi 20,0 %. | Takaisinmaksun vähimmäis- ja enimmäisaika 1 – 15 vuotta | Korkein vuosikorko: Maksimi 20,0 %. (Mainonta)

Sortter.fi

Sortter on täysin suomalainen lainojen välittäjäpalvelu, joka on perustettu vuonna 2014. Sortterin tarkoituksena on löytää asiakkaille edullinen ja sopiva laina mahdollisimman nopeasti, vaivattomasti ja läpinäkyvästi. Lainahakemus ja lainojen kilpailutus on täysin ilmaista asiakkaalle, eikä hakemus sido ottamaan lainaa. Yhdellä lainahakemuksella on siis mahdollista saada kymmeniä lainatarjouksia. Sortterin kautta voi hakea lainaa erilaisiin käyttötarkoituksiin, kuten esimerkiksi remonttia, autoa tai lainojen yhdistelyä varten. Sortter järjestää lainat automaattisesti edullisimmasta kalleimpaan, joten lainoja on helppo vertailla ja se on täysin läpinäkyvää.

Lainojen kilpailuttaminen on turvallista, sillä Sortter toimii yhteistyössä vain luotettavien ja hyvämaineisten pankkien ja luotonantajien kanssa. Sortterin yhteistyökumppanit tarjoavat lainaa reiluin ehdoin.

Arvioiden yhteenveto

Sortterin lainavertailu on kokonaisuudessaan hyvä ja toimiva. Sortterin nettisivut on helppokäyttöiset ja tietoa löytyy paljon. Lainojen vertailu on kokemuksien perusteella ollut hyödyllistä asiakkaille, sillä asiakkaat ovat säästäneet Sortterin vertailun avulla sekä aikaa että rahaa. Sortterin yhteistyökumppaneina on useita eri pankkeja ja luotonantajia, joten lainavaihtoehtoja on useita. Sortterin käyttäminen on maksutonta asiakkaille, eikä palvelun käyttämiseen liity piilokuluja. Lainojen kilpailuttaminen ja hakeminen on täysin turvallista Sortterin kautta, sillä Sortter toimii yhteistyössä vain luotettavien luotonmyöntäjien kanssa.


Asiakaspalvelu

10

Asiakaspalvelu on auki viikon jokaisena päivänä ja asiantuntijat palvelevat suomen kielellä. Asiakaspalveluun voi ottaa yhteyttä puhelimella, sähköpostilla ja yhteydenottolomakkeen kautta. Asiakkaiden kokemusten perusteella Sortterin asiakaspalveluun ollaan oltu yleisesti tyytyväisiä. Nettisivuilta löytyy myös “Usein kysytyt kysymykset”, josta löytyy paljon informaatiota lainahakemukseen ja yleisesti lainoihin liittyen.


Hinta

10

Sortterin lainavertailupalvelu on täysin ilmainen asiakkaalle eikä lainahakemus sido ottamaan lainaa. Pankit ja luotonantajat päättävät lainan koron ja kulut itsenäisesti, joten Sortter ei voi vaikuttaa näihin. Korkoon vaikuttaa yleensä haettu lainasumma, laina-aika, taloudellinen tilanne, muut luotot ja velat ja hakeeko lainaa yksin vai rinnakkaishakijan kanssa. Tämän vuoksi lainan korko lasketaan henkilökohtaisesti jokaiselle hakijalle erikseen.


Käyttäjäkokemus

10

Kokemusten perusteella Sortteriin ollaan oltu tyytyväisiä. Lainojen vertailu on nopeuttanut lainan hakemista ja sopiva laina on löytynyt helposti. Sortterin nettisivuja on helppo käyttää ja sieltä löytyy paljon informaatiota. Nettisivuilta pääse myös kirjautumaan omille sivuille, josta löytyy kaikki pankkien lainatarjoukset. Lainavertailun lisäksi nettisivuilta löytyy myös muita vertailuja, kuten luottokortti- ja sijoitussovellus vertailu.


Käsittelyaika

10

Sortter ei lupaa tiettyä käsittelyaikaa. Käsittelyajat riippuvat täysin pankkien ja luotonantajien käsittelyajoista, joten Sortter ei voi näin ollen näihin vaikuttaa. Lainasopimuksen allekirjoittamisen jälkeen laina siirretään asiakkaan tilille viimeistään kahden arkipäivän kuluessa, usein jo hieman aikaisemmin. Suomen lainsäädäntö estää lainojen siirron yöllä, joten lainat voidaan siirtää vain kello 7 ja 23 välisenä aikana.


Lisäedut

5

Sortter ei tarjoa lisäetuja lainoille, sillä se toimii vain välikätenä pankin ja asiakkaan välillä. Lainan lisäetuihin kannattaa kiinnittää huomiota pankkien ja luottolaitoksien lainatarjouksissa. Sortter toimii yhteistyössä vain luotettavien ja hyvämaineisten pankkien ja luotonantajien kanssa, joten lainojen hakeminen ja vertailu Sortterin kautta on täysin turvallista.


Sortter Lainalaskuri
2 000 € 60 000 €
12 kuukautta 240 kuukautta
4 % 19 %

Kuukausierä

Kokonaiskulut

Maksettava takaisin


Sortter laina

Sortter

Lainamäärä 2 000 – 60 000 €
Laina-aika 12 – 240 kuukautta
Korko 4 – 19 %
Tod. vuosikorko 4 – 19 %
Ikä 20 vuotta

Hyödyt

 • Luotettavat yhteistyöpankit
 • Asiakaspalvelu auki viikonloppuisin
 • Lainatiedot esitetty selkeästi

Haitat

 • Ei chat -asiakaspalvelua
 • Käsittelyajasta ei lupausta
 • Ei lupausta lainan maksuaikataulusta

Asiakaspalvelu

10

Sortterin asiakaspalvelu on auki maanantaista sunnuntaihin, joten palvelua ja apua on saatavilla hyvin viikon jokaisena päivänä. Yhteystiedot on esitetty Sortterin nettisivuilla selkeästi. Asiakaspalveluun voi ottaa yhteyttä nettisivuilta löytyvän lomakkeen kautta, soittaa puhelimella tai lähettämällä sähköpostia. Mitä tahansa kanavaa käyttää, luvataan vastaus nopeasti. Asiakaspalvelijat palvelevat suomen kielellä. Kokemuksien perusteella asiakaspalvelijat ovat ystävällisiä, nopeita ja ammattitaitoisia, joten kysymykset ja ongelmat on helppo ratkoa. Sortterin osoite sijaitsee Helsingissä, mutta osoitteessa ei ole fyysistä asiakaspalvelua, sillä koko lainaprosessi hoituu internetissä.

Sortterin nettisivuilta löytyy myös “Usein kysytyt kysymykset” -sivu, josta löytyy paljon hyödyllistä tietoa. Nämä kannattaakin käydä läpi huolella, ennen lainahakemuksen lähettämistä.

Yrityksen tiedot

YritysSortter
OsoiteBulevardi 21, 00180 Helsinki
Sähköpostiasiakaspalvelu@sortter.fi
Puhelin+358 (0)9 8566 5550

Asiakaspalvelun aukioloajat

Maanantai08:00 – 21:00
Tiistai08:00 – 21:00
Keskiviikko08:00 – 21:00
Torstai08:00 – 21:00
Perjantai08:00 – 21:00
Lauantai09:00 – 17:00
Sunnuntai09:00 – 17:00

Hinta

10

Lainahakemuksen tekeminen ja lainojen kilpailuttaminen Sortterin kautta on asiakkaalle täysin maksutonta. Sortter saa palkkionsa yhteistyöpankeilta ja -rahoituslaitoksilta. Täten asiakkaan ei tarvitse maksaa palvelun käyttämisestä.

Lainojen korko on aina henkilökohtainen ja se lasketaan jokaiselle asiakkaalle erikseen. Lainan korkoon vaikuttavia tekijöitä on muun muassa haettu lainasumma, laina-aika, hakeeko lainaa yksin vai rinnakkaishakijan kanssa ja hakijan taloudellinen tilanne. Lainan korko ja muut kulut perustuvat täysin pankkien omaan hinnoitteluun. Sortter ei voi vaikuttaa korkoon ja muihin kuluihin, sillä Sortter toimii vain välikätenä pankin ja asiakkaan välillä. Korot ja muut kustannukset vaihtelevat hyvinkin paljon eri pankeilla, joten lainojen vertailu on kannattavaa. Lainasopimuksen allekirjoitus ja hyväksyminen on kuitenkin asiakkaan vastuulla, joten on tärkeää että lainatarjoukset käydään huolella läpi.


Sortter lainanhakuehdot

 • Hakijan tulee olla vähintään 20 vuotta vanha
 • Asiakkaan tulee asua Suomessa
 • Säännölliset palkka- tai eläketulot
 • Ei maksuhäiriömerkintöjä

Käyttäjäkokemus

10

Asiakkaat ovat olleet tyytyväisiä Sortterin palveluun. Palvelu on tehnyt lainojen vertailusta helppoa ja nopeuttanut monen asiakkaan lainanhakuprosessia. Sortterin nettisivut on mahdollista saada myös ruotsin ja englannin kielellä.

Nettisivut ovat selkeät ja niitä on helppo käyttää. Nettisivujen kautta pääsee kirjautumaan “Omille sivuille”, josta pääsee katsomaan pankkien ja luotonantajien lähettämiä lainatarjouksia. Nettisivuilta löytyy paljon informaatiota erilaisista lainoista, kuten yhdistelylainoista ja kulutusluotoista. Sivustolta löytyy myös muita vertailuja, kuten luottokortti ja sijoitussovellus vertailut.

Erilaisten vertailujen lisäksi Sortterin sivuilta löytyy myös blogi, josta löytyy ajankohtaisia artikkeleita ja blogitekstejä rahoitusmarkkinoihin liittyen. Sortteria on helppoa, nopeaa ja vaivatonta käyttää sekä tietokoneella että tabletilla ja puhelimella.


Käsittelyaika

10

Sortter ei lupaa sivuillaan tiettyä käsittelyaikaa. Sortter toimii yhteistyössä usean pankin ja luotonantajan kanssa, joten käsittelyaika riippuu näiden luotonantajien aukioloajoista ja käsittelyajoista. Koska Sortter on vain lainanvälittäjä, ei se voi vaikuttaa siihen, kuinka nopeasti lainahakemus käsitellään. Kun lainatarjoukset saapuvat Sortterille, asiakas pääsee tarkastelemaan niitä kirjautumalla omille sivuille. Lainasopimus allekirjoitetaan sähköisesti verkkopankkitunnuksilla. Lainasopimuksen allekirjoittamisen jälkeen laina siirretään asiakkaan tilille jo samana päivänä tai viimeistään kahden pankkipäivän kuluessa.

Suomen lain mukaan laina voidaan siirtää asiakkaalle vain kello 7 ja 23 välillä. Tämä kannattaa huomioida, mikäli lainalla on kiire. Lainahakemuksen voi kuitenkin tehdä mihin vuorokaudenaikaan tahansa.


Lisäedut

5

Koska Sortter on lainanvälittäjä eikä itse siis myönnä lainaa, ei Sortter pysty tarjoamaan lainoille lyhennysvapaakuukausia tai muita etuja. Tällaiset edut on täysin lainan myöntävän pankin tai luotonantajan etuja. Erilaisia etuja on monia riippuen pankista, joten kannattaa myös vertailla näitä lainaa valittaessa. Kaikki lainan edut ja ehdot löytyvät lainatarjouksesta.

Sortterin etuna on sen helppokäyttöisyys, suomalaisuus ja maksuttomuus. Sortter toimii yhteistyössä vain luotettavien pankkien ja rahoituslaitoksien kanssa, joten asiakas voi huoletta hakea lainaa ja vertailla lainoja Sortterin kautta.


Yhteenveto

Sopivan ja edullisen lainan löytyminen voi olla joskus hankalaa. Sen takia lainojen vertailu Sortterin avulla onkin hyvä vaihtoehto. Vain yhdellä lainahakemuksella on mahdollista saada useita lainatarjouksia. Lainatarjoukset ovat selkeitä ja niistä löytyy kaikki tarvittava tieto päätöksen tekoa varten. Sortter järjestää lainatarjoukset automaattisesti edullisimmasta kalleimpaan, joten edullinen laina löytyy helposti. Koron lisäksi kannattaa kuitenkin vertailla myös muita lainaan liittyviä kuluja ja etuja. Lainan hakeminen ja vertailu on kätevää ja nopeaa, sillä koko lainaprosessi tapahtuu netissä. Sortter on täysin luotettava suomalainen lainavertailupalvelu, jonka tarkoituksena on helpottaa suomalaisten lainan hakua ja tehdä lainojen hausta ja vertailusta turvallista ja läpinäkyvää.

LoanScouter » Lainapalvelut » Sortter arvostelu

Viimeisimmät uutiset