Arviointi Rahalaitos

Rahalaitos on netissä toimiva lainojen välityspalvelu, jonka kautta kuluttaja voi hakea vakuudetonta lainaa yli 25 lainantarjoajan joukosta. Rahalaitos auttaa kuluttajia kilpailuttamaan ja vertailemaan kulutusluottoja, mutta yritys ei itse toimi luotonantajana.

Suomalainen Rahalaitos on toiminut vuodesta 2011 lähtien ja on auttanut jo yli 300 000 suomalaista kuluttajaa löytämään ja hakemaan omiin tarpeisiinsa sopivia vakuudettomia kulutusluottoja.

9.8
Asiakaspalvelu
10
Käsittelyaika
10
Hinta
10
Lisäedut
9
Käyttäjäkokemus
10

Rahalaitos

Uusi tuot
7.9
Arvostelu
Lainamäärä 500 – 60 000 €
Laina-aika 12 – 240 kuukautta
Tod. vuosikorko 4.19 – 20 %
Siirtoaika Tänään 16:07
 • Nopeasti ja ilmaiseksi
 • Lainaa 60 000€ asti
 • Rahat heti tilille
Esimerkki: Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on 8.30 % laskettuna lainasummalle 500 €, kun takaisinmaksuaika on 20 vuotta, tilinhoitomaksu 0 €, avausmaksu 0 € ja esimerkkikorko 8,0 %. Takaisinmaksettava summa on tällöin 1026 €, eli 4 €/kk. (Mainonta)

Tietoja Rahalaitoksesta

Rahalaitos.fi on suomalaisen Eone Oy:n omistama lainanvälityspalvelu. Rahalaitos on tunnettu erityisesti aktiivisesta markkinoinnista ja mainonnastaan ja palvelu on toiminut Suomessa vuodesta 2011.

Palvelun avulla käyttäjät voivat kilpailuttaa erilaisia vakuudettomia lainoja jopa 25 eri lainantarjoajan kesken aina 70 000 € asti. Rahalaitos ei itse myönnä lainoja, vaan toimii välittäjänä lainanhakijan ja luotonantajan välillä. Rahalaitoksen kilpailutuksen avulla kuluttaja voi löytää itselleen sopivan luoton pienemmällä vaivalla ja nopeammin kuin kilpailuttamalla luotonantajat erikseen.

Rahalaitos on saanut asiakkailtaan positiivista palautetta esimerkiksi palvelun nopeudesta, sen helppokäyttöisyydestä sekä yrityksen tarjoamasta hyvästä asiakaspalvelusta.

Palvelun omistava Eone Oy on tamperelainen finanssiteknologiayritys, joka on kehittänyt erilaisia palveluja sähköisessä toimintaympäristössä niin kuluttajille kuin yritykselle vuodesta 2001 lähtien.

Yhteenveto

Rahalaitos auttaa kuluttajia kilpailuttamaan kulutusluottoja nopeasti ja tehokkaasti. Rahalaitoksen asiakaspalvelu on tehokas ja toimiva ja yritys on saanut asiakaspalvelustaan hyvää palautetta. Palvelu koetaan käyttäjäystävälliseksi ja sen nopeus ja käyttäjäkokemus on huippulaatua.

Koska Rahalaitos on lainan välittäjä eikä itse myönnä lainoja, sekä lainojen kustannukset ja käsittelyajat riippuvat siitä, minkä rahoituskumppanin tarjouksesta tai lainasta on kyse. 


Asiakaspalvelu

10

Rahalaitoksen asiakaspalveluun saa yhteyttä sähköpostitse ja puhelimitse sekä Oma Rahalaitos -portaalin kautta. Se on avoinna maanantaista perjantaihin. Oma Rahalaitos -portaali on avoinna vuorokauden ympäri joka päivä. Rahalaitoksen asiakaspalvelu koetaan palautteiden ja arvioiden perusteella asialliseksi ja laadukkaaksi.


Lainan hinta

10

Rahalaitoksen välittämien lainojen todellinen vuosikorko vaihtelee lainan ja lainanantajan mukaan  4,50 % –  20,0 % välillä. Lainojen tarkat korkokustannukset riippuvat aina lainan summasta, lainan ajasta sekä luotonantajasta ja hakijan tarkemmista tiedoista.

Kannattaa vertailla lainatarjousten korkoja ja lisäkulurakenteita. Lainan muut mahdolliset kulut, kuten lainan avauskulut, laskutuskulut on tarpeen selvittää ennen lainasopimuksen allekirjoittamista.


Käyttäjäkokemus

10

Rahalaitos on toiminut pitkään markkinoilla ja sillä on luotettava maine. Palvelu koetaan käyttäjäystävälliseksi, ja yritys kehittää toimintaansa asiakaspalautteen perusteella. Oma Rahalaitos -palveluportaali on lainanhakijan käytössä 24/7 ja se auttaa asiakkaita hoitamaan laina-asioita helpolla tavalla.

Rahalaitoksen palvelua on arvioitu muun muassa Trustpilot-sivustolla, jossa arvioinnin pistemäärä  on 3,6 / 5.


Käsittelyaika

10

Koska Rahalaitos on lainanvälityspalvelu, ja ei itse myönnä asiakkailleen lainoja, lainan hakeminen ja sen maksu tilille voi vaihdella yrityksen eri rahoituskumppanien välillä.

Lainahakemuksen voi tehdä suoraan Rahalaitoksen palvelussa muutamassa minuutissa, ja nopeimmat lainatarjoukset voi saada minuuttien sisällä. Rahalaitos lupaa että tarjoukset tulevat viimeistään 24 tunnin sisällä hakemuksesta. Myönnettyjen lainojen maksuajat vaihtelevat ei lainanantajien välillä, ja ovat riippuvaisia muun muassa oman pankin ja lainanantajan pankin yhteyksistä.


Muut edut

9

Rahalaitoksen kautta on mahdollista saada lainalleen vakuutuksen tapainen maksuturva, joka voi auttaa kuluttajaa maksamaan lainansa takaisin esimerkiksi työttömyyden, työkyvyttömyyden tai jopa kuoleman sattuessa.

Maksuturvan määrä vaihtelee lainanhakijan iän ja lainan määrän mukaan, ja sen myöntää kolmannen osapuolen vakuutusyhtiö Rahalaitoksen kautta lainan ottaneille erillisen kuukausimaksun perusteella.


Rahalaitos Lainalaskuri
500 € 60 000 €
12 kuukautta 240 kuukautta
4.19 % 20 %

Kuukausierä

Kokonaiskulut

Maksettava takaisin


Rahalaitos

Rahalaitos

Lainamäärä 500 – 60 000 €
Laina-aika 12 – 240 kuukautta
Korko 4.5 – 20 %
Tod. vuosikorko 4.19 – 20 %
Ikä 20 vuotta
Vuositulot 7 200 €

Hyvät puolet

Huonot puolet

 • Ei asiakaspalvelua viikonloppuisin
 • Rahalaitoksen hyvin aktiivinen mainonta, varsinkin televisiossa, voidaan kokea liian aggressiiviseksi

Asiakaspalvelu ja yhteystiedot

10

Rahalaitoksen suomalainen omistajuus, tekee siitä lähtökohtaisesti suuria kansainvälisiä toimijoita turvallisemman valinnan. Yritys on toiminut pitkään markkinoilla ja sillä on luotettava maine. Rahalaitoksella on myös Bisnoden Finlandin myöntämä korkein AAA-luottoluokitus, osoituksena yrityksen vakavaraisuudesta.

Palvelulla on oma suomalainen Trustpilot sivu, jolle käyttäjät voivat jättää arvosteluja ja asiakaskokemuksia. Tällä hetkellä sivulla ei vielä ole monia Rahalaitos-arviointeja. Trustpilot-arvio Rahalaitokselle on 3,6 / 5.

Sekä Trustpilotin arvioinneissa että verkosta löytyvien keskustelupalstojen asiakaskokemuksissa kiitellään erityisesti Rahalaitoksen yhdistelylainoja, joiden avulla kuluttajat ovat onnistuneet pienentämään lainakulujaan huomattavasti.

Rahalaitoksen asiakaspalvelu palvelee asiakkaitaan puhelimitse, sähköpostitse ja Oma Rahalaitos -palveluportaalin kautta.

Asiakaspalvelu puhelimitse on avoinna maanantaista torstaihin kello 09:30 ja 16:30 välisenä aikana, sekä perjantaisin 09:30 – 15:00. Sähköpostitse tehtyjä yhteydenottoja käsitellään myös näinä aukioloaikoina. Asiakaspalvelu on suljettu viikonloppuisin.

Rahalaitoksen itsepalveluportaali Oma Rahalaitos on asiakkaiden käytettävissä vuorokauden ympäri, vuoden jokaisena päivänä. Palvelusta asiakas voi seurata lainatietojaan ja hallita omia tietojaan reaaliaikaisesti.

Yhteystiedot

Yrityksen nimi:Rahalaitos
Osoite:Kalevantie 7 C, 33100 Tampere
Puhelinnumero:09 2311 3670
Sähköpostiosoite:info@rahalaitos.fi

Aukiolopäivät

Maanantai08:00 – 16:00
Tiistai08:00 – 16:00
Keskiviikko08:00 – 16:00
Torstai08:00 – 16:00
Perjantai08:00 – 16:00

Lainan kustannukset

10

Todellinen vuosikorko Rahalaitoksen välittämissä lainoissa vaihtelee lainan ja lainanantajan mukaan, ja on minimissään 4,50 % ja  maksimissaan 20,0 %. Vakuudettomien kulutusluottojen korkokatto Suomessa on tällä hetkellä 20%.

Lainojen tarkat korkokustannukset riippuvat muun muassa:

 • haettavasta lainasummasta
 • laina-ajasta
 • lainanhakijan tiedoista
 • luotonmyöntäjästä

Rahalaitoksen eri rahoituskumppanien tekemien lainatarjousten korkokuluissa voi olla hyvinkin suuria eroja. Kannattaa vertailla tarkkaan eri vaihtoehtojen korkoja ja  kulurakenteita, sekä korkojen että muiden potentiaalisten lisäkulujen osalta.

Lainan muut mahdolliset kulut, kuten lainanavauskulut, laskutuskulut ja vastaavat lisäkulut vaihtelevat eri lainanantajien välillä. Ne kannattaa selvittää ennen lainasopimuksen allekirjoittamista.

Jos haet lainaa yhdessä toisen henkilön, eli yhteishakijan kanssa, on usein mahdollista saada edullisemmat lainatarjoukset luotonantajilta ja paremmat lainaehdot.


Rahalaitoksen lainan hakuehdot

Rahalaitoksen välittämät lainat ovat vakuudettomia, eivätkä siis edellytä vakuudeksi asetettua omaisuutta tai takaajia. Lainan hakeminen on täysin maksutonta, eikä hakija sitoudu mihinkään.

 • Lainan hakijan tulee olla vähintään 20-vuotias
 • Hakijalla tulee olla yli 7200 € vuositulot, eli yli 600 euroa per kuukausi
 • Haettava lainamäärä on 500 € – 70 000 € välillä
 • Hakijalla ei saa olla rekisteröityjä maksuhäiriöitä, eli vaaditaan puhtaat luottotiedot

Käyttäjäkokemus

10

LoanScouter -palvelun asiakkaiden keskuudessa tehtyjen kyselyjen perusteella Rahalaitoksen palvelu koetaan erinomaiseksi.

Rahalaitoksen toimintaa on arvioitu myös Trustpilot arviointi sivustolla. Arvioita sivustolla ei vielä ole kovin montaa. Yrityksen Trustpilot-arvosana on 3,6 ja sen saamat arvioinnit vaihtelevat 1- 5 pisteen välillä. Useat vastaajat ovat kiitelleet varsinkin Rahalaitoksen yhdistelylainoja niiden helppouden ja edullisuuden vuoksi.

Käyttäjäkokemuksia Rahalaitoksen palvelusta löytyy myös monilta verkon keskustelupalstoilta sekä Rahalaitoksen itse tekemistä kyselyistä.
Rahalaitos on auttanut kuluttajia kilpailuttamaan lainoja jo vuodesta 2011 ja yli 300 000 suomalaista on kilpailuttanut lainansa Rahalaitoksella.  Kokemuksia palvelun käytöstä on kertynyt vuosien varrelta. Varsinkin sellaiset palvelun osa-alueet kuten nopeus, helppokäyttöisyys ja asiakaslähtöisyys ovat saaneet positiivista palautetta. Rahalaitos pyrkii kehittämään palveluaan asiakaspalautteen perusteella paremmaksi.


Käsittelyaika

10

Rahalaitoksen kautta voit tehdä lainahakemuksen vuorokauden ympäri, Lainan hakeminen Rahalaitoksen kautta yhteistyöpankeista on parhaimmillaan hyvin nopeaa. Hakemuksen tekeminen kestää muutaman minuutin ja saat henkilökohtaiset lainatarjouksesi lainantarjoajilta vuorokauden sisällä, ensimmäiset jo minuutin sisällä.

Kun olet saanut lainatarjoukset ja hyväksyt sopivimman voit nopeimmillaan saada lainan tilillesi heti. Tämä on mahdollista mikäli lainan myöntäjällä on pankkiyhteys samassa pankissa kuin sinulla. Useimmilla luotonantajilla maksuyhteydet pelaavat nopeasti kaikkiin yleisimpiin pankkeihin, mutta tarkan tiedon maksuajankohdasta  saat aina luotonmyöntäjien verkkosivuilta.

Koska Rahalaitos on lainanvälitys palvelu, joka ei itse myönnä lainoja, hakemusten vastaus- ja käsittelyajat riippuvat lainanantajien vastauksista. Rahalaitoksella on yli 25 rahoituskumppania jonka lainoja he tarjoavat, ja tapauskohtaiset käsittelyajat voivat vaihdella. Eri lainanantajien käsittelyajat ja maksuajat ovat näkyvillä lainan tiedoissa.


Muut edut

9

Rahalaitoksen kautta otetuille lainoille on myös mahdollista ottaa niin sanottu maksuturva, joka suojelee lainanottajaa jos jokin odottamaton tapahtuma vaikeuttaa lainan takaisinmaksua. Maksuturva on maksullinen lisävalinta ja eräänlainen vakuutus jonka voi ottaa luoton yhteydessä. 

Maksuturva auttaa sinua hoitamaan lainaa jos esimerkiksi sairastut, tulet työkyvyttömäksi tai joudut työttömäksi. Se varmistaa lainan takaisinmaksun myös kuoleman sattuessa. Maksuturva on saatavilla kahta eri tasoa, jotka korvaavat erilaisia tapahtumia. Korvauksen määrä määräytyy ikäsi ja lainasummasi perusteella ja sen voi saada 18-64 vuotiaana.


Lisätiedot

Rahalaitos ei ole pankki, vaan lainanvälityspalvelu, jonka kautta käyttäjät voivat kilpailuttaa lainoja useiden kymmenien lainan tarjoajien kesken 70 000 euroon asti.

Lainan kilpailutus ja lainanvälityspalveluna toimiminen tarkoittaa että Rahalaitos ei itse myönnä lainoja, vaan välittää lainahakemuksen useille lainanantajille, jotka antavat hakijalle omat lainatarjouksen.

Nämä lainatarjoukset sitten välitetään suoraa lainanhakijalle, joka voi valita niiden joukosta parhaiten sopivan vaihtoehdon.


Conclusion

Rahalaitos on pitkään Suomessa toiminut lainanvälitys palvelu, jolla on hyvä maine ja joka on saanut paljon positiivista palautetta asiakkailtaan. Se on kokonaan suomalaisomistuksessa ja toimii ainoastaan Suomen markkinoilla. Rahalaitos on välittänyt jo yli 300 000 lainaa suomalaisille kuluttajille, ja se on tunnettu aktiivisesta ja melko aggressiivisesta mainonnasta mutta myös laadukkaasta, käyttäjäystävällisestä ja nopeasta palvelusta.

Rahalaitos toimii yhdessä noin 25 rahoituskumppanin kanssa, joiden lainoja yritys välittää kuluttaja-asiakkailleen. Lainojen hakeminen on kuluttajalle nopeaa ja tehokasta Rahalaitoksen välityspalvelun avulla ja mahdollistaa parhaamman lainan löytämisen mahdollisimman vaivattomasti.  Lainojen myöntäminen ja lainasopimusten tekeminen tapahtuu suoraan lainanantajan kanssa. Lainojen lisäksi Rahalaitoksen kautta voi saada Maksuturvan lainoilleen erillistä kuukausimaksua vastaan.

Rahalaitoksen Trustpilot-arvio on 3,6/5 pistettä ja myös muiden lähteiden perusteella yrityksen palvelu on laadukasta ja luotettavaa.

Asiakkaiden arvostelut Trustpilotissa

Katso uusimmat saatavilla olevat Trustpilot-arvostelut: Rahalaitos

Arvostelut: 4 • Keskitasoinen
TrustScore: 3 3.0
5 1-tähti
50%
4 1-tähti
0%
3 1-tähti
0%
2 1-tähti
0%
1 2-tähteä
50%
N
Nono 2 Arvostelut
TrustScore: 1

Ei missään nimessä tietoja näille

Ei missään nimessä tietoja näille, alkaa tulla roskapostia ovista ja ikkunoista. Myyvät varmaan eteenpäin.

Lanttu
Lanttu 2 Arvostelut
TrustScore: 5

Tuttu TV:stä

Todella ystävällinen asiakaspalvelu. Säästöä tuli reilusti kun yhdisti osamaksut yhdeksi lainaksi!

A
Alan 2 Arvostelut
TrustScore: 5

Toimii

Sain useamman luottokortin ja kulutusluoton yhdistettyä huomattavasti paremmalla korolla. Kyllä tämä minusta toimii.

LoanScouter » Lainapalvelut » Arviointi Rahalaitos

Viimeisimmät uutiset