OP-pankin arviointi

OP Ryhmä kuuluu Suomen suurimpiin pankkeihin. OP:lla on noin neljä miljoonaa asiakasta. Pankista voi saada kaikki pankki-, rahoitus-, kiinteistönvälitys-, vakuutus- ja sijoituspalvelut. Asiakas voi liittyä pankin omistaja-asiakkaaksi ja hyödyntää pankin tarjoamia bonuksia ja etuja. Kulutusluotto-puolella pankilla on muutama erilainen vakuudeton kulutusluotto joita tarjotaan henkilöasiakkaille, nimittäin Täsmäluotto ja Joustoluotto.

OP Laina

OP Ryhmä on Suomen suurin finanssiryhmä, jolla on yli neljä miljoonaa asiakasta. OP:n liiketoimintaan kuuluu pankkitoiminta, vahinkovakuutus ja varallisuudenhoito. Me LoanScouterilla haluamme tarjota parhaan yleiskatsauksen Suomen lainamarkkinoihin ja siksi haluamme tarjota sinulle tietoa myös Suomen suurimmista liikepankeista. OP:n osuus Suomessa otetuista lainoista on noin 35%, joten kyseessä on erittäin merkittävä toimija, jonka toimintaan ja tuotteisiin tarjoamme kattavan yleiskuvan tällä sivulla.

OP:n asiakkaana voi saada kaikki pankki-, rahoitus-, kiinteistönvälitys-, vakuutus- ja sijoituspalvelut saman katon alta. 

Asiakas voi liittyä OP:n eli osuuspankin omistaja-asiakkaaksi. Silloin saa omistaja-asiakkaalle kuuluvat alennukset pankki- ja vakuutuspalveluista sekä asioinnista kertyvät OP-bonukset, joilla voi muun muassa maksaa pankin palveluista.

Tällä sivulla keskitymme OP:n vakuudettomiin luottoihin, eli täsmäluottoon ja joustoluottoon. Pankilla on tarjolla myös vakuudellinen pankkilaina, ja tietysti asumiseen liittyvää lainatoimintaa sekä luottokortteja.

Arvioiden yhteenveto

OP tarjoaa kahta erilaista kulutusluottoa pankin asiakkaille. Nämä ovat kertamaksullinen Täsmäluotto, 2 000-15 000 euroa, ja tililuottomainen Joustoluotto, joka on 2 000 – 8 500 euroa. Luottojen korot on sidottu 3 kk Euribor-korkoon ja voivat vaihdella laina-ajan aikana. Pankin marginaali kummallekin luotto-tyypille on 7,95%.


Luoton saaminen on nopeaa ja vaivatonta. Asiakaspalveluun saa yhteyden jokaisena viikonpäivänä. Asiakkaiden kokema laatu asiakaspalvelun osalta ei ole paras mahdollinen.


Asiakaspalvelu

OP:n asiakaspalvelun saa yhteyden puhelimitse tai viestillä ja nettisivuilta löytyy hyvä FAQ -osio. Pankin asiakaspalvelu on avoinna maanantaista  perjantaihin klo 8–22 ja viikonloppuisin klo 10-16. 

OP:n Trustpilot -pisteet eivät ole parhaimmasta päästä ja esimerkiksi asiakaspalvelun vasteaikoja ja myös pankin asiakaspalvelun asiantuntemusta moititaan. Pankki seuraa aktiivisesti asiakaskokemusta erilaisten asiakaskyselyjen avulla.


Hinta

Sekä OP Täsmäluoton että Joustoluoton korot on sidottu 3 kk Euribor -korkoon johon lisätään pankin marginaali.  Kumpikin laina sisältää 6 € kuukausittaisen luotonhoito-maksun, mutta muita luotoilla kuluja ei ole. 

Euriborin vaihdellessa myös luottojen korot vaihtelevat.


Käyttäjäkokemus

OP:n sivuilta löytää helposti tarvittavat tiedot, ja itse lainanhakuprosessi on nopea ja yksinkertainen. Lainaa voi hakea netissä, sovelluksessa, puhelimitse sekä konttorissa. OP:n asiakaspalvelun osalta netsitä löytyneet arvostelut ja palautteet eivät ole olleet huippuluokkaa, mutta ne ovat koskeneet koko ryhmän arvioita, ei pelkästään pankkipalvelujen asiakaspalvelua.


Käsittelyaika

Sekä Täsmäluoton että Joustoluoton hakeminen on nopea prosessi ja lainan saa tilille useimmiten nopeasti, jopa saman päivänä tai viimeistään kahden pankkipäivän kuluessa. Koska OP vaatii että lainan hakija on OP:n asiakas rahojen siirto omalle tilille on melkoisen nopeaa.


Lisäedut

Sekä Täsmäluottoon että Joustoluottoon voi hakea lyhennysvapaita kuukausia, eräpäivää ja maksuerää voi muuttaa. Lainaa voi lyhentää nopeammin ja koko lainan voi maksaa takaisin ennenaikaisesti jos haluaa, ilman lisäkustannuksia.


OP – lainat

Lainamäärä:1000 – 15.000 EUR
Laina-aika:12 – 60 kuukautta
Tod. vuosikorko:6 – 8 %

Hyödyt

 • Suuri, luotettava pankki
 • Monipuoliset palvelut.
 • Omistaja-asiakkuus sitouttaa asiakkaat.

Haitat

 • Luoton saamisen minimiikä on 24 vuotta
 • Koron marginaali on melko korkea ja korko on sidottu 3 kk Euriboriin
 • Asiakaspalvelun saamat palautteet ovat melko negatiivisia.

Asiakaspalvelu

Asiakaspalvelun yhteystiedot löytyvät helposti pankin nettisivuilta, heti etusivun yläreunasta. Asiakaspalvelun sivuilta löytyy helposti vastauksia yleisimpiin kysymyksiin laajassa FAQ -osiossa, josta voi valita omaa kysymystään vastaavan aihealueen. 

Asiakaspalveluun saa yhteyden puhelimitse tai viestillä ja asiakaspalvelun sivun kautta voi varata ajan verkko- neuvotteluun. Viestin lähettäminen onnistuu joko kirjautumalla omin tunnuksin OP:n verkkopankkiin tai jonkun toisen pankin verkkopankkitunnusten avulla.

Pankin asiakaspalvelu on avoinna maanantaista  perjantaihin klo 8–22 ja viikonloppuisin klo 10-16. Korttien sulkupalvelu on avoinna 24/7 ja vakuutuspalveluissa voi olla myös eri palveluajat.

Pankki seuraa aktiivisesti asiakaskokemusta erilaisten asiakaskyselyjen ja -tutkimusten avulla ja kertoo nettisivullaan näistä hankkeista.

OP ryhmän Trustpilot -arviointifoorumilla saamat pisteet 1,9 / 5 ovat melko huonot. Palautteet koskevat kuitenkin koko konsernin toimintaa, myös vakuutuspuolen asioita. OP:n saama pistemäärä ei siis tarkalleen kuvasta OP:n henkilöasiakkaiden luottojen asiakaspalvelun tai palvelun laadun tilannetta. Netistä löydettävissä palautteissa moititaan usein asiakaspalvelun vasteaikoja huonoiksi ja myös pankin asiakaspalvelun asiantuntemys ja asenne on ajoittain koettu huonoiksi.

Yrityksen tiedot

Yritys:OP Laina
Osoite:Gebhardinaukio 1, 00510 Helsinki
Sahkopostiosoite:
Puhelinnumero:(+358) 10 00 50 0

Asiakaspalvelun aukioloajat

Maanantai:08:00 – 22:00
Tiistai:08:00 – 22:00
Keskiviikko:08:00 – 22:00
Torstai:08:00 – 22:00
Periantai:08:00 – 22:00
Lauantai:10:00 – 16:00
Sunnuntai:10:00 – 16:00

Hinta


OP:lla on kolme erilaista kulutusluottoa tarjolla asiakkaille: 

 1. Täsmäluotto on vakuudeton 2 000 – 15 000 euron kertaluotto, jonka saat nopeasti tilille. Täsmäluoton korko on 3 kk euribor + 7,95 %. Koron ja kuukausittaisen 6 € luotonhoitomaksun lisäksi luottoon ei lisätä muita kuluja. Täsmäluottoa tarjotaan vain OP:n asiakkaille.
 2. Joustoluotto on vakuudeton 2 000 – 8 500 euron jatkuva tililuotto, jota voit nostaa käyttöön tarpeesi mukaan. Joustoluoton korko 3 kk euribor + 7,95 % marginaali. Luottoa lyhennetään sovitun suuruisen erän verran kuukausittain, kuitenkin vähintään 2,5 % luottorajasta ja minimissään 50 euroa. Voit nostaa luottoa jatkuvasti oman luottorajan puitteissa. Luotonhoitomaksu on 6 euroa kuukaudessa
 3. Pankkilaina, joka on vakuudellinen kertaluotto, jossa on lainosita kaikkein edullisin korko. Pankkilainan määrä on 10 000 eurosta ylöspäin, ja tälle lainalle pitää olla valuus. Pankkilainan tyypillinen korko on 12 kk Euribor + 3 – 5 %. Lainasta peritään kuukausittainen 2,50 euron hoitokulu, sekä lainan nostokulu / toimitusmaksu 120 euroa. OP myöntää pankkilainaa kaikkien pankkien asiakkaille, ei pelkästään omilleen.

Vaatimukset

 • Olet vähintään 23-vuotias Osuuspankin pääasiallinen asiakas
 • Sinulla on säännölliset palkka- tai eläketulot
 • Sinulla on riittävä maksukyky ja lainanhoitokyky
 • Raha-asiasi on hoidettu moitteettomasti, ei maksuhäiriömerkintöjä
 • Pysyvä asuinpaikka on Suomessa.

Täsmä- tai Joustoluoton saaminen edellyttää aina luoton myöntäjänä toimivan OP Vähittäisasiakkaat Oyj:n myönteistä luottopäätöstä. OP Vähittäisasiakkaat Oyj on OP Ryhmän kokonaan omistama luottolaitos.


Käyttäjäkokemus

OP:n nettisivuilta löytää helposti tarvittavat tiedot lainan hakua varten, ja samoin muista pankin palveluista. Asiakaspalvelun sivuilla löytyy runsaasti vastauksia useimmin kysyttyihin kysymyksiin ja yhteystietoja ongelmatilanteita varten.

Pankin sovellus ja verkkopankki ovat varsin kehittyneitä ja käyttäjäystävällisiä ja niiden kehitykseen panostetaan ison pankin voimalla. Pankki myös arvioi ja tutkii omien kanavien ja työkalujen käytettävyyttä ja asiakastyytyväisyyttä jatkuvasti, voidakseen parantaa asiakaskokemusta.

Sekä OP Joustoluoton että OP Täsmäluoton lainanhakuprosessi on nopea ja yksinkertainen. Lainaa voi hakea neljällä eri tapaa: sähköisesti netissä tai sovelluksessa, tai asiakaspalvelun kautta puhelimitse sekä käymällä itse konttorissa. Lainan käsittely ja maksaminen käyvät myöskin nopeasti.

OP:n asiakaspalvelun osalta Trustpilot- ja Google Reviews arvostelut seka muut netistä löytyneet arvostelut ja palautteet eivät ole olleet huippuluokkaa. Esimerkiksi pankin Trustpilot -pistemäärä on 1,9 / 5, joka voidaan rankata melko huonoksi. Palautteet ja arviot ovat toisaalta koskeneet koko OP Ryhmän arvioita, ei pelkästään pankkipalvelujen tai luottojen asiakaspalvelua.


Käsittelyaika

Voit hakea Joustoluottoa tai Täsmäluottoa täyttämällä lainahakemuksen op.fi-palvelussa tai OP-mobiilisovelluksessa. Voit myös hakea luottoa soittamalla asiakaspalveluun tai käymällä Osuuspankin konttorissa. 

Saat luottopäätöksen heti tai viimeistään kahden pankkipäivän kuluessa. Pankki voi pyytää liiteitä hakemukseen.Tarjouksen hyväksyttyäsi luotto on käytettävissä OP.fi:ssä. Jotta saat luoton käyttöösi, sinun viimeisteltävä hakemus. Saat rahat tilillesi heti, kun hyväksyt luottosopimuksen. Tämän jälkeen voit käyttää Joustoluottoa tai Täsmäluottoa haluamallasi tavalla.

Koska sekä joustoluoton että täsmäluoton saamiseksi vaaditaan OP-asiakkuus, on lainarahan saaminen tilille todennäköisesti hyvinkin nopeaa. Yhden pankin sisäiset siirrot tapahtuvat yleensä silmänräpäyksessä.


Lisäedut

Voit saada sekä Joustoluotolle että Täsmäluotolle vuosittain yhden maksuvapaan kuukauden. Maksuvapaan kuukauden kuukauden sinun ei tarvitse lyhentää luottoa eikä maksaa korkoja. Maksuvapaa kuukausi on joka vuosi sama kuukausi. 

Myös luoton kuukausittaiseen maksuerään ja maksun eräpäivään voi tehdä muutoksia tai tehdä ylimääräisen lyhennyksen. Koko luoton voi myös maksaa pois kerralla ilman ylimääräisiä kuluja.


Muuta huomioitavaa

OP:lla on nuorille omistaja-asiakkaille suunnattuja eritysiä etuja. 


OP Laina: Yhteenveto

OP on suuri ja luotettava pankki, joka tarjoaa monipuolisia palveluita. OP:n omistaja-asiakkuus sitouttaa asiakkaat pankkiin. OP:n omistaja-asiakkaana voi hyödyntää pankin tarjoamia bonuksia ja etuja. Pankki tarjoaa asiakkailleen myös vakuudettomia kulutusluottoja, kuten Täsmäluottoa ja Joustoluottoa.

OP:n Täsmäluotto on kertamaksullinen luotto, jonka määrä voi olla 2 000-15 000 euroa. Joustoluotto puolestaan on tililuottomuotoinen luotto, joka voi olla 2 000-8 500 euroa. Molempien luottojen korot sidotaan 3 kk Euribor-korkoon, ja pankin marginaali on 7,95%. 

Luoton saaminen on helppoa ja nopeaa, mutta asiakaspalvelun laatuun liittyy joitain negatiivisia kokemuksia.

OP:n asiakaspalvelu on saatavilla puhelimitse, viestillä ja nettisivujen FAQ-osion kautta. Asiakaspalvelu on avoinna arkisin klo 8–22 ja viikonloppuisin klo 10-16. OP:n Trustpilot-pisteet eivät ole parhaimmasta päästä, ja erityisesti asiakaspalvelun vasteaikoja ja asiantuntemusta on moitittu. Pankki kuitenkin seuraa aktiivisesti asiakaskokemusta erilaisten asiakaskyselyjen avulla.

OP:n lainanhakuprosessi on nopea ja yksinkertainen, ja lainaa voi hakea monilla eri tavoilla. Luoton saamisen minimi-ikä on 24 vuotta. Lainan saa yleensä tilille nopeasti, jopa saman päivän aikana tai viimeistään kahden pankkipäivän kuluessa. Lainanhakijan tulee olla OP:n asiakas, mikä helpottaa rahojen siirtoa omalle tilille.

Molempiin luottoihin voi hakea lyhennysvapaata, ja eräpäivää sekä maksuerää voi muuttaa. Lainaa voi myös lyhentää nopeammin tai maksaa takaisin ennenaikaisesti ilman lisäkustannuksia.

LoanScouter » Lainapalvelut » OP-pankin arviointi

Viimeisimmät uutiset