Omalaina arvostelu

Omalaina.fi on Helsingissä rekisteröity, suomalainen lainanvälittäjä. Sen nettisivuilla yksityisasiakkaat voivat täyttää lainahakemuksen, joka kilpailutetaan palvelun yli 30 eri yhteistyöpankilla. Kyseessä on yksi Suomen tunnetuimmista luottojen kilpailutuspalveluista, joka on noin 10 vuotta kestäneen toimintansa aikana ehtinyt palvelemaan jo yli 300 000 asiakasta. Tässä arvostelussa syvennymme tarkemmin juuri Omalainan käytäntöihin, erikoisuuksiin sekä käytännön hyötyihin – asiakkaiden Omalaina-kokemuksia unohtamatta.

9.6
Asiakaspalvelu
10
Käsittelyaika
10
Hinta
10
Lisäedut
8
Käyttäjäkokemus
10

Omalaina tuotteet

1 915 on valinnut tämän viimeisten 31 päivän aikana
9.4
Arvostelu
Lainamäärä 500 – 60 000 €
Laina-aika 12 – 240 kuukautta
Tod. vuosikorko 4.19 – 19 %
Siirtoaika Tänään 15:26
 • Hae lainaa 2 minuutissa
 • Vertaa 30 lainaa
 • Klikkaa & hae verkossa
Esimerkki: Lainamäärä: 10 000 € | Takaisinmaksuaika: 5 vuotta | Todellinen vuosikorko: 6,26 % | Kuukausierä: 188 € | Lisämaksut: Perustamismaksu 0 €, Kuukausittainen tilinhoitomaksu: 5 € | Takaisinmaksun kokonaismäärä: 11 623 € | Lainan kokonaiskustannukset: 1 623 € | Todellinen vuosikorko: Minimi 4,19 % – Maksimi 30,50 %. | Takaisinmaksun vähimmäis- ja enimmäisaika 1 – 20 vuotta | Korkein vuosikorko: Maksimi 30,50 %. (Mainonta)

Omalaina.fi

Omalaina.fi on vuonna 2012 perustettu lainavertailupalvelu, joka keskittyy kilpailuttamaan eri suuruisia kulutusluottoja yksityishenkilöiden puolesta. Sen kautta kilpailuttaa voi 100 – 60 000 euron lainaa eri käyttötarkoituksiin, kuten vaikkapa remonttia, matkustusta tai lainojen yhdistämistä varten.

Lainojen kilpailutus tapahtuu sähköisellä lainahakemuksella, jonka hakija täyttää Omalainan nettisivuilla. Tämän saatuaan Omalaina välittää sen yli 30 eri yhteistyöpankille, jotka vastaavat hakuun omilla lainatarjouksillaan, mikäli mahdollista. Hakuehtoja parhaiten vastaavat lainatarjoukset välitetään lainaa hakeneelle.

Kilpailutuksen ansiosta jo vain keskisuurten lainojen kokonaiskuluista on mahdollista säästää useita satoja euroja. Omalainalla tämä on silti täysin ilmaista, eikä sido hakijaa mihinkään. Palvelu saa pankilta välityspalkkion, mikäli hakija päätyy allekirjoittamaan sen kanssa lainasopimuksen, mutta tästä ei aiheudu kilpailutuksen asiakkaalle minkäänlaisia lisäkuluja.

Arvioiden yhteenveto

Omalaina näyttäisi vuosikymmenen kokemuksensa sekä kotimaisuutensa ansiosta edustavan laina-alan parempaa osaa. Se tarjoaa asiakkailleen kaiken tarvittavan oikean lainan valintaan sekä tehtyjen hakemusten hallinnointiin, mikä sulavoittaa käyttöä huomattavasti. Asiakaspalvelu on tehokasta ja vastaa kunkin asiakkaan yksilöllisiin kysymyksiin tarkoin. 

Kaikkein suurimpana valttina kuitenkin on palvelun ilmaisuus sekä sitoumuksettomuus, mikä tarkoittaa, että lainat voi kilpailuttaa sen kautta ilman huolta mistään jälkikuluista. Omalaina-arvostelun ainoana heikkona osa-alueena on lisäedut, sillä vakuudettomien luottojen välittäjänä palvelu ei itse vaikuta sopimuksen ehtoihin.


Asiakaspalvelu

10

Neuvontaa tarjotaan arkipäivisin suomen kielellä. Yhteydenottojen teko on mahdollista sähköpostitse sekä puhelimella. Tarkat yhteystiedot näytetään heti Omalainan etusivulla, eikä niitä tarvitse etsiä sivuston uumenista. Lainahakemusten muokkaus ja peruutus on mahdollista ilman asiakaspalvelun apua, mikä välttää turhan jonotuksen sekä neuvonnan ruuhkautumisen. Asiakaspalvelu on kokonaisuudessaan tasokasta ja yksilöllistä, joskin sitä voisi parantaa chat-toiminnon käyttöönotolla.


Hinta

10

Omalainan käyttö on lainoja kilpailuttavalle täysin ilmaista, eikä siihen kytkeydy mitään piilokuluja. Se, miten edullinen laina on riippuu täysin pankista sekä hakijan omasta taloustilanteesta, eikä Omalainalla ole tähän vaikutusta. Sen tarjoama kilpailutus kuitenkin voi auttaa säästämään jo vain keskisuurten lainojen kokonaiskuluissa useita satoja euroja, ja siksi palvelusta saatava hyöty on ilmaisuudestaan huolimatta suuri.


Käyttäjäkokemus

10

Sivusto on helposti navigoitava ja käyttää selvää suomen kieltä. Lainahakemuksen täyttö on nopeaa ja helppoa, ja se on mahdollista tehdä myös mobiilissa. Kilpailutus ei edellytä erillistä tunnusten luontia, kirjautumista tai sovelluksen latausta, mikä nopeuttaa prosessia huomattavasti. Ainoana miinuksena ovat jotkin alalle yleiset käytännöt, kuten mainosviestit ja toisinaan haettua pienemmät lainat, mutta näitä ei voi suoranaisesti laittaa Omalainan syyksi.


Käsittelyaika

10

Useimmat ihmiset saavat hakuehtoihinsa parhaiten sopivat lainatarjoukset joko välittömästi tai muutaman tunnin sisällä. Tarkkaa käsittelyajan takuuta Omalaina ei kuitenkaan pysty tarjoamaan, sillä tarjoukset saadaan suoraan kultakin yksittäiseltä pankilta. Asiakaspalveluun tehtyihin valituksiin puolestaan luvataan vastaus 48 tunnin sisällä. Sopimuksen allekirjoittamisen jälkeen rahat siirtyvät tilille yleensä parin päivän sisällä, mutta tähän vaikuttaa valittu pankki, otetun lainan suuruus sekä tekniset tekijät (esim. laki lainanmaksusta klo 7-23 välillä).


Lisäedut

8

Omalainan kyky lisäetujen tarjontaan on rajoittunut, sillä se toimii pelkästään pankkien laatimien lainatarjousten välittäjänä. Jos palvelua verrataan muihin lainanvälityssivuihin, tekee Omalaina lainojen kilpailutuksesta erityisen nopeaa ja helppoa. OmaTili-palvelulla aiempia hakemuksia voi muokata ja perua omatoimisesti koska vain. Ilmaisuudestaan huolimatta palvelun käytöllä luoton kokonaiskuluista voi säästää jopa useita satoja euroja, eli sen edut ovat huomattavat.


Omalaina Lainalaskuri
500 € 60 000 €
12 kuukautta 240 kuukautta
4.19 % 19 %

Kuukausierä

Kokonaiskulut

Maksettava takaisin


Omalaina laina

Omalaina

Lainamäärä 500 – 60 000 €
Laina-aika 12 – 240 kuukautta
Korko 4.19 – 19 %
Tod. vuosikorko 4.19 – 19 %
Ikä 18 vuotta

Hyödyt

 • Käyttö kokonaisuudessaan täysin ilmaista eikä sido hakijaa mihinkään
 • Siirtää vallan hakijalle, sillä tämä voi valita useista luotoista kaikkein edullisimman; pankit kilpailevat hänen huomiostaan eikä toisin päin
 • Poikkeuksellisen joustava; lainasumma valittavana oman mielen mukaan 100 ja 60 000 euron väliltä (pienemmät vakuudettomina)

Haitat

 • Välikäden käyttö voi olla hämmentävää, sillä laina-asiat onkin ratkottava valitun pankin kanssa
 • Lainatarjoukset ovat haettua pienempiä, mikäli pankit päättävät hakijan maksukyvyn olevan riittämätön
 • Pankkien vaihtelevuuden vuoksi Omalaina ei voi antaa tarkkaa rajaa koroille tai käsittelyajoille

Asiakaspalvelu

10

Omalainalla luottonsa kilpailuttaneet voivat saada asiakaspalvelua arkisin klo 9-18 puhelimitse sekä sähköpostilla. Tarkat ja ajankohtaiset yhteystiedot annetaan heti palvelun etusivun alaosassa. Neuvontaa tarjoavat suomen kielellä oikeat asiakaspalvelijat, eli mahdollisiin kysymyksiin ja ongelmiin saa tarkkaa apua.

Plussaa tämän Omalaina-arvostelun valossa tulee siitä, ettei palvelua ole rakennettu pelkästään asiakasneuvonnan varaan. Jos lainahakemusta haluaa esimerkiksi muokata tai sittenkin kokonaan perua, onnistuu tämä helposti nettisivuilta löytyvän OmaTili-osion kautta. Kaikissa asioissa ei siis suinkaan tarvitse jonottaa puhelimessa tai odottaa sähköpostia.

Omalaina-kokemuksia selatessa ilmeistä on, että jos apua kuitenkin tarvitsee, on tätä helposti saatavilla. Sähköpostitse tehtäviin yhteydenottoihin vastataan yleensä päivän sisällä, ja puhelimessa jonot ovat yleensä etenkin keskiaamusta lyhyitä. Annettu neuvonta on yksilöllistä ja vastaa juuri kyseisen asiakkaan ongelmiin.

Ainoana parannuksena olisi se, jos sivustolla olisi monen muun suomalaispalvelun käyttämä pikaviestitoiminto. Näin apua voisi saada nopeammin kuin sähköpostilla, mutta ilman puhelun aiheuttamaa ujostelua

Yrityksen tiedot

YritysLVS Brokers Oy
OsoiteKalevankatu 2000100 HELSINKI (ei asiakaspalvelua) 
Sähköpostiosoiteasiakaspalvelu@omalaina.fi
Puhelinnumero09-42550540

Asiakaspalvelun aukioloajat

Maanantai09:00 – 18:00
Tiistai09:00 – 18:00
Keskiviikko09:00 – 18:00
Torstai09:00 – 18:00
Perjantai09:00 – 18:00
Lauantai
Sunnuntai

Hinta

10

Palvelun hinta-laatusuhde on ilmaisuutensa myötä erinomainen. Sen käyttö ei sido lainaa hakevaa mihinkään, eikä siihen myöskään liity minkäänlaisia lisämaksuja. Palvelun toiminnan mahdollistavat välityspalkkiot, joita tämä saa asiakkaan valitessa jonkin sen löytämistä lainatarjouksista, mutta tästä ei koidu lainaa ottavalle minkäänlaisia lisäkuluja.

Kun huomioidaan, että useimmat lainaa kilpailuttavat saavat jo vain keskisuuruisista lainoista useiden satojen eurojen säästöt, saa palvelu tältä Omalaina-arvostelun osiolta täydet pisteet. 

Tärkeää on kuitenkin muistaa, että lainanvälittäjänä Omalaina ei itse määrää lainojen korkoja tai muita ehtoja, vaan nämä tulevat suoraan pankilta. Jos siis lainatarjoukset eivät vastaakaan odotuksia, ei tämä ole Omalainan syy. Luottoja vertaillessa on myös osattava itse valita kaikkein edullisin laina, sillä niistä ensimmäinen ei välttämättä ole edullisin vaihtoehto.


Lainan haun vaatimukset

 • Vähintään 18 vuoden ikä, eniten lainoja yli 21-vuotiaille
 • Suomalainen pankkitili (lainan maksuun)
 • Suomalainen henkilötunnus
 • Pysyvä kotiosoite Suomessa
 • Säännölliset ja riittävät kuukausitulot (yleensä myös eläke ja ansiosidonnainen hyväksytään)
 • Ei voimassa olevia maksuhäiriömerkintöjä

Käyttäjäkokemus

10

Lainavertailun käyttö on kokonaisuudessaan selkeää ja hyödyllistä. Kotimaisena palveluna Omalainan nettisivut on kirjoitettu selkeällä suomen kielellä ja sen asettelu noudattaa alan standardeja. Myöskään suojauksesta ei tarvitse olla huolissaan.

Lomakkeen täyttö on helppoa ja onnistuu näppärästi millä tahansa laitteella ilman erillistä kirjautumista, tunnusten luontia tai sovelluksen lataamista. Palvelu on panostanut mobiilisivujensa laatuun, ja tämän ansiosta lainat voi verrata myös tien päällä.

Ainoat Omalaina-kokemuksia lukiessa pinnalle nousevat ongelmat näyttäisivät olevan seurausta koko alalle yleisistä käytännöistä. Ensimmäinen näistä on se, että kilpailutuksen jälkeen aiheeseen liittyviä yhteydenottoja voi saada eri pankeilta varsin pitkän aikaa, mikäli lainaa ei päätynyt heti ottamaan. Helpoin tapa tämän kiertoon on käyttää haussa ns. kakkossähköpostia, jonne muutkin mainosviestit tulevat.
Toinen yleinen pettymyksen aihe on se, että jos hakijan arvioitu maksukyky ei riitä haetun lainan saantiin, ovat lainatarjoukset haluttua pienempiä. 10 000 euron lainaa hakenut voikin siis saada ehdotukseksi ottaa lainaa 1000 euroa. Tämä on kuitenkin suora seuraus pankin omista lainakäytännöistä, eikä Omalainalla ole tähän sanomisen varaa.


Käsittelyaika

10

Tavallisesti lainatarjoukset voi odottaa saavansa muutaman tunnin sisällä lainan lähetyksestä, mutta tarkkaa takuuta Omalaina ei tälle anna. Tarjoukset saadaan kultakin yksittäiseltä pankilta, ja siksi vaihtelut niiden saapumisajoissa ovat ymmärrettäviä.

Myös lainan tilille saapumiseen menevä aika riippuu valitusta pankista. Sen omien käytäntöjen ohella siirtymäaikaan vaikuttaa muun muassa valittu lainasumma; mitä pienempi on laina, sitä nopeammin se myös yleensä siirretään tilille. Suomen lain mukaan lainanmaksu on sallittua vain klo 7 ja 23 välisenä aikana, eli jos sopimuksen allekirjoittaa myöhään yöllä tai varhaan aamulla, sen maksu viivästyy hieman.

Asiakaspalvelulle Omalainalla kuitenkin on ajan takuu. Kaikkiin lähetettyihin valituksiin luvataan vastaus 48 tunnin sisällä. Palvelua voi siis käyttää varmoin mielin siitä, että tehtyihin havaintoihin saa vastauksen.


Lisäedut

8

Lainanvälittäjänä Omalaina tarjoaa kaiken lainojen kilpailutukseen tarvittavan, ja vielä hieman tätäkin enemmän. Hakemuksen täyttö on nopeaa ja helppoa, ja myös hakemuksen peruutus ja muokkaus onnistuu omatoimisesti OmaTili-palvelulla.

Tavallisten rahoituslaitosten tarjoamia lisäetuja, kuten korottomia kuukausia tai asiakasbonuksia Omalaina ei kuitenkaan pysty tarjoamaan. Se toimii pelkästään lainojen välittäjänä, eikä näin pysty vaikuttamaan sen kautta haettavien kulutusluottojen ehtoihin.
Omalainan tarjoamalla ilmaisella lainojen kilpailutuksella voi säästää huomattavan osan luoton kokonaiskuluista, ja palvelun käyttö on siksi kokonaisuutena erittäin kannattavaa. Koska asiakkaan sitoo vasta lainasopimuksen allekirjoitus, ei lainojen vertailulla ainakaan menetä mitään.


Lisätietoa

Moni Omalainaan yhdistetty asia on pankkien toiminnan seurausta. Jos kilpailutuksen jälkeen sähköpostiin esimerkiksi tulee markkinointiviestejä, jotka kokee häiritseviksi, pitää viestit perua kunkin pankin kohdalta erikseen. Omalaina ei itse pysty perumaan viestejä, joita se ei lähetä.

Sama pätee myös laina-asioihin. Jos saadut lainatarjoukset eivät ole riittävän isoja, ei Omalainan asiakaspalvelu pysty vaikuttamaan asiaan, sillä se ei itse myönnä välittämiään lainoja. Sama pätee myös lainasopimuksen allekirjoittamisen jälkeisiin seikkoihin; maksuun liittyvistä asioista on aina neuvoteltava sen pankin kanssa, jolla sopimus on tehty.


Omalaina-arvostelu: Yhteenveto

Luottojen kilpailutus on aina kannattava askel verkosta saatavan pikaluoton otossa, mutta juuri Omalainan valinnalla on monia lisähyötyjä. Palvelu on poikkeuksellisen sähköistynyt, ja koko lainaprosessi tehdään alusta loppuun verkossa. Lomakkeen täyttö on helppoa ja onnistuu hiotun mobiilisivuston ansiosta myös puhelimella.

Omalainan yhteistyöpankkeihin kuuluu monia alan tunnetuimmista toimijoista, kuten Svea, POP Pankki sekä Bank Norwegian. Kilpailutukseen sisällytettäviä pankkeja on yhteensä yli 30, minkä ansiosta mahdollisuudet edullisen luoton löytämiseen ovat korkeat.

Kaiken kaikkiaan Omalainan toiminta on läpinäkyvää ja asiakasläheistä. Jos palvelun käytössä tarvitsee apua, tätä saa oikeilta ihmisiltä nopealla vastausajalla. Omalaina-kokemuksia lukiessa vaikuttaisi myös siltä, että palvelu osaa neuvoa asiakkaitaan myös silloin, kun esitetty huolenaihe on hoidettava kahden kesken pankin kanssa.

Asiakkaiden arvostelut Trustpilotissa

Katso uusimmat saatavilla olevat Trustpilot-arvostelut: Omalaina

Arvostelut: 1450 • Hyvä
TrustScore: 5 4.8
5 1-tähti
88%
4 1-tähti
11%
3 1-tähti
1%
2 1-tähti
0%
1 2-tähteä
1%
M
M A 9 Arvostelut
TrustScore: 1

Vaikuttaa huijaukselta

Markkinoivat tekstiviestitse lainaa, ja ilmoittavat, että olen nostanut lainan, vaikka en ole edes reagoinut markkinointiin. Haiskahtaa huijaukselta ja en ymmärrä, miten finanssialalla voidaan näin toimia. Asiakaspalvelusta ei saa ketään kiinni.

S
Smith 1 Arvostelu
TrustScore: 1

Erittäin fiksut huijarit,

Erittäin fiksut huijarit, varmista, ettet kiinny liikaa. He ovat joukko vääriä henkilöitä.qui ckassetr eco very o Rg auttoi saamaan minulle hyvityksen

Angosom Gezai
Angosom Gezai 1 Arvostelu
TrustScore: 5

Hyvää.hyvin.

Hyvää.hyvin.

LoanScouter » Lainapalvelut » Omalaina arvostelu

Viimeisimmät uutiset