Lendo

Lendo on Pohjoismainen lainavertailupalvelu joka on toiminut Suomessa jo vuodesta 2014 lähtien. Lendo kilpailuttaa lainoja asiakkailleen jopa 25 rahoituskumppanin kautta. Lendo koetaan markkinoilla luotettavana ja turvallisena lainanvälittäjänä. 

Lendon palvelu ja lainan hakeminen ei maksa asiakkaalle mitään eikä sido asiakasta ottamaan lainaa. Lendo ilmoittaa vertailuun kuuluvien lainojen nimelliskoron olevan 4,5 – 20%. Lendon kautta voi myös hakea yhdistelylainaa.

8.8
Asiakaspalvelu
10
Käsittelyaika
10
Hinta
9
Lisäedut
5
Käyttäjäkokemus
10

Lendo

Uusi tuot
9.0
Arvostelu
Lainamäärä 500 – 60 000 €
Laina-aika 12 – 180 kuukautta
Tod. vuosikorko 4.95 – 38 %
Siirtoaika Maanantai 08:00
  • Vertaa lainat 60 000 euroon asti
  • Ilmainen hakemus
  • Ei sitoumusta
Esimerkki: Lainamäärä: 15 000 € | Takaisinmaksuaika: 10 vuotta | Todellinen vuosikorko: 6,06 % | Kuukausierä: 166 € | Lisämaksut: 0 € | Takaisinmaksun kokonaismäärä: 19 884 € | Lainan kokonaiskustannukset: 4 884 € | Todellinen vuosikorko: Minimi 4,95 % – Maksimi 38,0 %. | Takaisinmaksun vähimmäis- ja enimmäisaika 1 – 15 vuotta | Korkein vuosikorko: Maksimi 38,0 %. (Mainonta)

Pankista

Lendo on lainavertailupalvelu joka kilpailuttaa vakuudettomia kulutusluottoja jopa 25 pankin ja lainanmyöntäjän kesken. Näin hakijalla on parempi mahdollisuus saada edullinen lainatarjous joka vastaa hänen tarpeitaan. Lendon lainavertailu on asiakkaalle täysin ilmainen, eivätkä lainatarjoukset ole sitovia. Tämä tarkoittaa, että voi asiakas voi hakea yhtä tai useampaa haluamaansa lainaa, tai halutessaan hylätä kaikki tarjotut lainat.

Lendo on Pohjoismaiden suurin lainanvälittäjä ja se on toiminut Suomen markkinoilla vuodesta 2014 lähtien. Suomen konttori sijaitsee Helsingissä. Lendolla on suomenkielinen asiakaspalvelu.

Lendo on osa norjalaista Schibsted Media Groupia, joka on yksi Pohjoismaiden suurimmista mediakonserneista. Yhtiön pääkonttori sijaitsee Oslossa. Sanomalehtitoiminnan lisäksi yhtiö omistaa hintavertailu- ja rahoituspalveluita, kuten Lendon, joka toimii mm. Suomessa, Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa.

Lendon ovat perustaneet yrittäjä-kolmikko Dennis Ahlsén, Fredrik Jung-Abbou ja Thomas Hjelm vuonna 2007 ja yritys siirtyi osaksi Schibsted Groupia vuonna 2009.

Yhteenveto

Lendo ei ole lainantarjoaja, eikä siksi voi vaikuttaa edustamiensa pankkien luotonmyöntö kriteereihin tai lainojen korkoihin. Lendo kilpailuttaa useita rahoituskumppaneja, jotka myöntävät asiakkaille lainoja. 

Lendon asiakaspalvelu on saanut pääosin hyvää palautetta ja se on auki arkipäivisin. Yrityksellä on hyvät Trustpilot-pisteet, eli peräti 4,7/5. Arvioissa kiitellään palvelun nopeutta, ystävällisyyttä ja toimivuutta. 

Lainan hakeminen Lendon kautta tapahtuu netissä ja se on nopeaa. Voit saada lainan tilille hyvinkin pikaisesti, ja viimeistään parin päivän sisällä.


Asiakaspalvelu

10

Lendon asiakaspalvelu palvelee asiakkaita puhelimitse, sähköpostitse, sekä kotisivujen chat-palvelun kautta joka arkipäivä kello 09:00 – 17:00. Asiakaspalvelu on suljettu viikonloppuisin ja pyhäpäivinä. Lendon lainaneuvojat voivat auttaa asiakkaita ongelmatilanteissa ja lainahakemusten kanssa.

Lendon asiakaspalvelu on saanut pääosin hyvää palautetta ja on palautteen mukaan hoitanut ongelmatilanteet mallikkaasti ja asiakkaita tyydyttävällä tavalla.


Lainan hinta ja kulut

9

Lendo ei ole lainantarjoaja, eikä siksi voi vaikuttaa pankkien lainanmyöntökriteereihin tai korkoihin. Lendolla on yli 20 rahoituskumppania jotka myöntävät lainoja. Jokainen eri lainantarjoaja käsittelee lainahakemukset itsenäisesti ja määrittää lainalle koron oman riskiarvion perusteella.

Lendo ilmoittaa vertailuun kuuluvien lainojen nimelliskoron olevan 4,5 – 20%. Todelliseen vuosikorkoon lisätään vielä lainan muut kulut ja maksut.


Käyttäjäkokemus

10

Lendon Trustpilot-sivuston arvio on 4,7 / 5 eli erinomainen. Reilusti yli puolet, eli 68% arvioista ovat parhaita viiden tähden arvosteluja ja 4 % ovat keskitasoisia kolmen tähden arvioita. Sivuille jätetyistä palautteista ainoastaan 2 % on alle kolmen tähden arvosteluja.

Lendon lainakokemuksia koskevissa arvioissa kiitellään palvelun nopeutta, ystävällisyyttä ja toimivuutta. Myös Lendon asiakaspalvelua kehutaan asiantuntevaksi ja ystävälliseksi.


Käsittelyaika

10

Lendon kautta voit tehdä lainahakemuksen netissä mihin aikaan tahansa. Lainahakemuksen  täyttäminen vie vain muutaman minuutin, ja ensimmäiset tarjoukset saapuvat usein minuutin sisällä hakemuksen lähettämisestä.

Voit saada lainan tilille jopa saman päivän aikana kun olet hyväksynyt saamasi lainatarjouksen, ja useimmiten saat rahat viimeistään parin pankkipäivän sisällä. Prosessi on siis melko nopea.


Muut edut

5

Moneen Lendon kautta otettuun lainaan voi saada erillisen maksullisen maksuturvavakuutuksen tai lyhennysvapaita jaksoja. Lendon kumppaneiden joukossa on useita luotonantajia joiden valikoimaan sisältyy maksuturvavakuutus ja / tai lyhennysvapaa.

Maksuturvavakuutus auttaa lainanottajaa jos kohdalle sattuu pidempi sairausloma tai työttömyys. Silloin maksuturvan avulla voi hoitaa lainan kuluja vaikka tulot pienenisivät. Lyhennysvapaan avulla voi saada joustoa talouteen tarvittaessa.

Lendon kautta voi hakea myös luottokorttia.


Lendo Lainalaskuri
500 € 60 000 €
12 kuukautta 180 kuukautta
4.95 % 38 %

Kuukausierä

Kokonaiskulut

Maksettava takaisin


Lendo

Lendo

Lainamäärä 500 – 60 000 €
Laina-aika 12 – 180 kuukautta
Korko 4.5 – 20 %
Tod. vuosikorko 4.95 – 38 %
Ikä 18 vuotta
Vuositulot 0 €

Hyvät puolet

  • Yhdellä hakemuksella saat useita lainatarjouksia
  • Ilmainen hakemus ilman sitoumuksia
  • Suosittu ja hyvämaineinen palvelu korkeimmalla AAA -luottoluokituksella

Huonot puolet

  • Ei asiakaspalvelua viikonloppuisin
  • Asiakaspalvelu voi olla liian myyvä
  • Lendo ainoastaan välittää lainoja eikä voi vaikuttaa korkoihin ja lainojen myöntämiseen

Asiakaspalvelu ja yhteystiedot

10

Lendo on suuren mediayhtiön omistama ja paljon näkyvyyttä saanut lainapalvelu, joten palvelulla on suuri määrä asiakkaita myös Suomessa.

Lendon asiakaspalvelu palvelee asiakkaitaan puhelimitse, sähköpostitse, sekä kotisivujen chat-palvelun kautta joka arkipäivä kello 09:00 – 17:00. Viikonloppuisin asiakaspalvelu on suljettu.

Lendon lainaneuvojat voivat auttaa lainahakemukseen ja -ehtoihin liittyvissä ongelmatilanteissa. Asiakas voi lähettää tiedustelun sähköpostitse mihin tahansa kellonaikaan, mutta saapuneita viestejä käsitellään vain asiakaspalvelun aukioloaikoina.

Myös yleiset pyhäpäivät voivat vaikuttaa asiakaspalvelun auki oloon.

Yhteystiedot

Yrityksen nimi:Lendo
Osoite:Keskuskatu 1B, 00100 Helsinki
Puhelinnumero09 68 99 80 00
Sähköpostiosoiteasiakaspalvelu@lendo.fi

Aukiolopäivät

Maanantai09:00 – 17:00
Tiistai09:00 – 17:00
Keskiviikko09:00 – 17:00
Torstai09:00 – 17:00
Perjantai09:00 – 17:00

Lainan hinta ja kulut

9

Lendon kautta voit hakea lainaa 500 – 60 000 €, 1 – 15 vuoden laina-ajalla. Kaikki tarjotut Lendo lainat ovat vakuudettomia.

Lainan takaisinmaksuaika vaikuttaa lainan kuukausilyhennyksen määrään sekä lainan todelliseen vuosikorkoon.

Lendo ei ole lainantarjoaja, joten he eivät voi vaikuttaa pankkien myöntökriteereihin tai pankkien tarjoamiin korkoihin. Jokainen lainantarjoaja käsittelee lainahakemukset itsenäisesti ja määrittää lainalle koron oman riskiarvion perusteella.

Lendo ilmoittaa vertailuun kuuluvien lainojen tavalliseksi nimelliskoroksi 4,5 – 20%. Nimelliskoron lisäksi lainasta peritään usein avaus-, nosto- ja tilinhoitomaksuja. Nämä maksut ja lainan nimelliskorko muodostavat lainan todellisen vuosikoron.

Korot vaihtelevat lainantarjoajasta riippuen. Jokainen pankki tekee hakijasta luottoluokituksen, jonka asettamien riskien perusteella tarjoaa hakijalle yksilöllistä korkoa.

Luottokelpoisuutesi voi vaikuttaa myös sinulle tarjottuun enimmäislainamäärään. Erityisesti suurempien lainasummien kohdalla ei ole päivänselvää, että kaikki lainantarjoajat myöntävät haluamasi lainamäärän, mikäli luottokelpoisuutesi on heikko.

Esimerkki: nimelliskorko on 5,00 % ja todellinen vuosikorko 5,36 %. Avausmaksu voi olla 49 € sekä kuukausierään lisätään 5 € laskutuslisä. Lainan kokonaiskustannus on tällöin 31 728 €.


Lainan saamisen edellytykse

Lendon lainavertailuun kuuluvien lainoittajien yleiset ehdot ovat, että lainanhakija on vähintään 18 vuotias, asuu Suomessa vakinaisesti ja hänellä on säännölliset tulot.

Lendo ei kuitenkaan voi vaikuttaa näihin vaatimuksiin tai mahdollisiin lisäkriteereihin lainanhaun suhteen.


Käyttäjäkokemus

10

Lendon Trustpilot-sivuston arvio on 4,7 / 5, eli erinomainen. Yritystä arvioineet asiakkaat kiittelevät varsinkin Lendon nopeutta ja hyvää asiakaspalvelua.

Lendolla on oma suomenkielinen sivunsa asiakaskokemuksia keräävällä Trustpilot sivustolla, jossa asiakkaiden Lendo kokemuksia on kertynyt 33 arvostelua yleisarvosanalla hyvä. Tämä tarkoittaa neljää tähteä viidestä.

Jätetyistä arvostelusta 68% ovat parhaita viiden tähden arvosteluja ja 4% ovat keskitasoisia kolmen tähden arvioita. Sivuille jätetyistä palautteista ainoastaan 2 % on 1 tai 2 tähden arvosteluja.

Lendo laina kokemuksia koskevissa arvioissa kiitellään palvelun nopeutta, ystävällisyyttä ja toimivuutta. Myös Lendon asiakaspalvelua kehutaan asiantuntevaksi ja ystävälliseksi.

Hieman kielteisempänä voidaan pitää muutamaa arviota, jonka perusteella palvelu ei täysin vastannut käyttäjän odotuksia, joka on johtanut kolmen tai neljän tähden arvioon. Myös asiakaspalvelun liian myyvää asennetta on kritisoitu.

Yleisesti ottaen voidaan kuitenkin sanoa, että Lendon asiakaskunta on erittäin tyytyväistä ja yritys on pystynyt hoitamaan mahdolliset ongelmatilanteet mallikkaasti ja asiakkaita tyydyttävällä tavalla.


Käsittelyaika

10

Lendon kautta voit tehdä lainahakemuksen vuoden ympäri mihin vuorokauden aikaan tahansa. Tee lainahakemus netissä. Lendon lainahakemuksen  täyttäminen vie vain muutaman minuutin, ja ensimmäiset tarjoukset saapuvat usein minuutin sisällä hakemuksen lähettämisestä.

Riippuen minkä luotonantajan valitset, voit saada lainan tilille jopa saman päivän aikana. Lainavertailu ja tarjousten kilpailuttaminen on paitsi nopeaa myös maksutonta.

Vaikka ensimmäiset tarjoukset tulevat lähes samantien, suosittelee Lendo asiakkaitaani odottamaan kaikkien luottopäätösten saapumista. Parempi lainatarjous matalammalla korolla tai muuten paremmilla ehdoilla voi tulla viimeisten tarjousten joukossa.

Jos rahoitustarve on kiireellinen, on mahdollista koska tahansa hyväksyä saatu tarjous heti, vaikka koko lainanhakua ei vielä oltaisi saatu päätökseen.

Jos haet luottokorttia Lendon kautta prosessi toimii samalla lailla. Luottokorttitarjouksia voi alkaa tulla jo minuutin sisällä ja suurin osa tarjouksista saapunee vuorokauden sisällä.


Muut edut

5

Moneen Lendon kautta otettuun lainaan voi saada erillisen maksullisen maksuturvavakuutuksen tai lyhennysvapaita jaksoja. Lendon kumppaneiden joukossa on useita luotonantajia joiden valikoimaan sisältyy maksuturvavakuutus ja / tai lyhennysvapaa.

Maksuturvavakuutus auttaa lainanottajaa jos kohdalle sattuu pidempi sairausloma tai työttömyys. Silloin maksuturvan avulla voi hoitaa lainan kuluja vaikka tulot pienenisivät. Lyhennysvapaan avulla voi saada joustoa talouteen tarvittaessa, ja valita kuukausia jolloin lainaa ei lyhennetä.

Lendon kautta voi hakea myös luottokorttia, Luottokortin hakeminen tehdään samalla lailla kuin lainojen kilpailuttaminen. Asiakas täyttää hakemuksen netissä, lähettää sen Lendolle ja jää odottamaan tarjouksia. Luottokortin myöntäjien tarjouksia voi tulla jo minuutissa ja suurin osa vuorokauden sisällä.

Lendon kautta haettujen vakuudettomien kulutusluottojen takaisinmaksuajaksi voi valita 1–15 vuotta. Lainan voi maksaa takaisin myös sovittua nopeammin tai tehdä ylimääräisiä lyhennyksiä. Sovittua maksusuunnitelmaa voi myös muuttaa jälkeenpäin.


Yhteenveto

Lendo on lainanvertailupalvelu, joka on toiminut Suomessa vuodesta 2014 lähtien. Lendo kilpailuttaa lainoja 500 eurosta aina 60 000 euroon asti ilman vakuuksia. Kilpailutuksessa on mukana jopa 25 erilaista pankkia ja luottoa myöntävää yritystä, joilta lainanhakija saa tarjouksen sähköpostitse.

Lendon kautta lainan saaminen vaatii lainanhakijalta vähintään 18 vuoden ikää. Hakijan tulee asua Suomessa vakinaisesti ja hänellä tulee olla säännölliset tulot.

Lendo ei itse ole lainantarjoaja, joten he eivät voi vaikuttaa lainaehtoihin tai -kuluihin, vaan rahoituskumppanit vastaavat asiakkaille myönnettävistä lainoista. Lendon kautta otetun lainan takaisinmaksuaika voi olla yhdestä viiteentoista vuotta ja todellinen vuosikorko 4,5%-50,5% välillä.

Lendon Trustpilot-sivuston arvio on 4,7 / 5 eli erinomainen. Lendo on saanut pääosin hyvää palautetta asiakkailtaan. Yrityksen asiakkailta saadussa lainan ottamista koskevissa arvioissa kiitellään palvelun nopeutta, ystävällisyyttä ja toimivuutta. Myös Lendon asiakaspalvelua kehutaan asiantuntevaksi ja ystävälliseksi.

Asiakkaiden arvostelut Trustpilotissa

Katso uusimmat saatavilla olevat Trustpilot-arvostelut: Lendo

Arvostelut: 412 • Hyvä
TrustScore: 4.5 4.6
5 1-tähti
69%
4 1-tähti
25%
3 1-tähti
3%
2 1-tähti
1%
1 2-tähteä
1%
A
Artturi 4 Arvostelut
TrustScore: 1

Tulin huijatuksi

Otin ison kulutusluoton 10% vuosikorolla, sain joustolimiitin 15% korolla plus tilinhoitomaksu. Tajusin kusetuksen vasta vuotta myöhemmin. Ihan jenkki meininkiä.

K
Kirsi-Marja 1 Arvostelu
TrustScore: 5

nopeus, vaivattomuus

Lainan sai nopeasti ja melko edullisesti, tilanteeseen josta piti selvitä nyt eikä myöhemmin. Tästä lainasta selvitään sitten myöhemmin kun elämä alkaa taas sujua. Joskus vaan on uskallettava ottaa lainaa ja päästävä jaloilleen ja suunnittelemaan huomista. Onneksi on tämän kaltaisia nopeita apureita.

TI
Tuula Inkeri 1 Arvostelu
TrustScore: 5

ASIAT HOITUIVAT NOPEASTI,LUOTETTAVA…

ASIAT HOITUIVAT NOPEASTI,LUOTETTAVA LIIKE.

Viimeisimmät uutiset