Ferratum arvostelu

Ferratum on rahoituslaitos, joka alun perin on perustettu Suomessa ja toimii nyt Maltalta käsin. Ferratum tarjoaa pienempiä, enintään 4000 euron suuruisia kulutusluottoja asiakkailleen. Nykyään pankki toimii viidessätoista maassa ja sillä on noin 2 miljoonaa asiakasta Euroopassa. Ferratumilta voi hakea joko kertalainaa tai joustoluottoa. 

Ferratumin lainanhakuprosessi on sähköinen ja nopea, ja Ferratumin toiminta ja lainat ovat saaneet positiivista palautetta eri kanavissa, mikä viittaa siihen, että asiakkaat ovat olleet tyytyväisiä rahoituslaitoksen palveluihin.

6.2
Asiakaspalvelu
5
Käsittelyaika
10
Hinta
4
Lisäedut
5
Käyttäjäkokemus
7

475 on valinnut tämän viimeisten 31 päivän aikana
5.7
Arvostelu
Lainamäärä 1 000 – 4 000 €
Laina-aika 3 – 54 kuukautta
Tod. vuosikorko 19.97 – 29.79 %
Siirtoaika Maanantai 08:00
 • Saat lainapäätöksen nopeasti
 • Joustava
 • Et ole sitoutunut mihinkään
Esimerkki: Lainamäärä: 4 000 € | Takaisinmaksuaika: 1 vuotta | Todellinen vuosikorko 29,79 %. | Kuukausierä: 121 € | Lisämaksut: Avausmaksu 0 € | Takaisinmaksettava summa on tällöin 4 577 € | Lainan kustannus tällöin 577 € | Todellinen vuosikorko: Minimi 19,97 % – Maksimi 29,79 %. | Tarjottava laina-aika vaihtelee 1 – 15 vuoden välillä | Korkein vuosikorko: Maksimi 29,79 € (Mainonta)

Ferratum

Ferratum Oyj on kansainvälinen sähköisten rahoituspalvelujen tuottaja. Ferratum aloitti toimintansa vuonna 2005 ja konsernin pääkonttori sijaitsee nykyään Maltalla. Ferratum on yksi Suomen suosituimmista lainapalveluista ja LoanScouterilla haluamme kertoa Ferratumin toiminnnasta Suomessa, jotta asiakkaamme löytävät kaikki tarvitsemansa tiedot yhdestä paikasta.

Suomalainen rahoitusyhtiö Ferratum perustettiin vuonna 2005 ja se on tunnettu kuluttajille suunnatuista lainapalveluista, jotka keskittyvät pieniin kulutus- ja joustoluottoihin. Nykyään Ferratumin päätuote kuluttaja-kohderyhmälle on Ferratum Joustava -luotto. Ferratumilla on nykyään yli 2 miljoonaa asiakasta yli viidessätoista maassa.

Ferratum on kasvanut nopeasti kansainväliseksi yritykseks. Vuonna 2022 Ferratum vaihtoi nimeään ja toimii nyt nimellä Multitude Bank p.l.c. Kuitenkin Ferratum-brändi elää edelleen kuluttajaluottojen tarjoajana. Ferratumilla on yli kaksi miljoonaa asiakasta. Maltan pääkonttorilta käsin toimiva Multitude Bank p.l.c., joka tarjoaa Ferratumin palveluita, on julkinen osakeyhtiö, ja sen toimintaa säätelee Euroopan Keskuspankki.

Suomessa Ferratum on aiemmin näkynyt mediassa hieman huonossa valossa markkinoimalla korottomia pikavippejä. Tämä herätti kysymyksiä siitä, millaista hyötyä yritys saisi tällaisista lainoista. Kyseessä oli aidosti koroton ja kuluton pikavippi, joka houkutteli uusia asiakkaita yrityksen palveluiden pariin.

Arvioiden yhteenveto

Ferratum on Multitude Bank p.l.c. -yhtiön kulutusluottoja myöntävä brändi, joka toimii Maltalla. Ferratum palvelee 2 miljoonaa asiakasta Euroopassa tarjoten kertalainaa ja joustoluottoa, enintään 4000 euron suuruisina.

Lainojen korot vaihtelevat 8,50% ja 22,14% välillä, ja joustoluoton todellinen vuosikorko on 29,79%. Hinnasto lainojen korkoja ja lisämaksuja varten löytyy yrityksen nettisivuilta. 

Lainan saamiseksi vaaditaan täysi-ikäisyyttä, säännöllisiä tuloja, puhtaita luottotietoja ja osoitetta Suomessa.

Ferratumin asiakaspalvelu kuten myös pankin lainat ja toiminta yleisesti on saanut positiivista palautetta Trustpilotin ja muiden arvostelukanavien kautta.


Asiakaspalvelu

5

Ferratum asiakaspalvelu on auki joka päivä kellon ympäri, eli 24/7.  Asiakaspalveluun voi ottaa yhteyttä monella eri tavalla. Myös Usein kysytyt kysymykset ja asiakastuki-osio auttavat löytämään vastauksia.

Ferratum korostaa tarjoavansa laadukasta ja vastuullista asiakaspalvelua, ja asiakaspalvelua myös kehutaan useissa asiakaspalautteissa, sekä Trustpilot-arvioissa ja Google Reviewsissa.


Hinta

4

Yrityksen joustoluoton korko on korkeimmasta päästä. Ferratum Joustava luoton todellinen vuosikorko 29,79 %. Korot ja palveluhinnat löytyvät Ferratumin kotisivuilta. 

Lainojen avaus- ja nostopalkkiot ovat 0 €. Palvelumaksut kertalainoissa ovat 5,90 – 9,90 €, ja joustoluotoissa 12 €. Pienemmissä lainoissa maksut ovat korkeita. Lyhennysvapaata ja maksusuunnitelman muutoksia voi tehdä.


Käyttäjäkokemus

7

Ferratum luoton hakeminen on helppo ja nopea prosessi ja se tehdään kokonaan netissä omien pankkitunnusten avulla. Ferratumin nettisivut ja sovellus ovat kumpikin käyttäjäystävällisiä ja lainan hakeminen, sen maksaminen ja muutosten tekeminen onnistuvat helposti. Ferratumin OmaLaina-palvelu mahdollistaa suoran yhteydenpidon ja tietojen hallinnan. Trustpilot ja Google Reviewsissa Ferratum on saanut positiivisia arvosteluja ja hyviä pisteitä palvelun laadusta, lainan saamisen helppoudesta sekä hyvästä asiakaspalvelusta.


Käsittelyaika

10

Lainan hakeminen Ferratumilta on melko nopea prosessi ja lainarahan saa yleensä melko hyvin nopeasti tilille, omasta pankista riippuen. Lainanhaku on kokonaan sähköinen ja helppo ja asiakkaan ei tarvitse odottaa vastausta pitkään. Lainan saamiseen tarvittavien liitteiden toimitus tapahtuu myös sähköisesti. Lainaa voi hakea ja hallinnoida sekä nettikäyttöliittymän kautta että sovelluksen avulla.


Lisäedut

5

Ferratumin joustoluottoon voi saada maksuvapaita kuukausia ja luoton eräpäivää voi tarpeen tulleen muuttaa.


Ferratum Lainalaskuri
1 000 € 4 000 €
3 kuukautta 54 kuukautta
19.97 % 29.79 %

Kuukausierä

Kokonaiskulut

Maksettava takaisin


Ferratum – Lainat

Ferratum

Lainamäärä 1 000 – 4 000 €
Laina-aika 3 – 54 kuukautta
Tod. vuosikorko 19.97 – 29.79 %
Ikä 18 vuotta

Hyödyt

 • Nopea ja yksinkertainen lainanhakuprosessi.
 • Selkeä hinnoittelu. Lainakuluihin ei tule mitään lisä- tai piilokuluja.
 • Hyvää palautetta saanut asiakaspalvelu joka toimii 24/7.

Haitat

 • Melko korkea korkotaso joustoluotossa.
 • Lainan saamiseksi voi joutua toimittamaan liitteistä hakemuksen yhteydessä.
 • Asiakas voi saada vain yhden lainan kerrallaan ja lainan summaa ei voi korottaa.

Asiakaspalvelu

5

Ferratum asiakaspalvelu palvelee 24 tuntia vuorokaudessa viikon jokaisena päivänä, joten yhteydenotto ongelmatilanteissa onnistuu välittömästi ja erittäin helposti.

Ferratumin asiakaspalvelun yhteystiedot ovat helposti saatavilla yrityksen verkkosivuilta. Yritys tarjoaa asiakaspalvelua arkipäivisin eri kanavien kautta, kuten WhatsApp-sovelluksen, Facebook Messengerin ja verkkosivustolla olevan live-chatin. Lisäksi asiakaspalvelua on saatavilla Ferratum OmaTili -palvelun kautta. OmaTili -palvelussa asiakkaat voivat nähdä kaikki lainaan liittyvät tiedot ja esimerkiksi päivittää omat yhteystietonsa. Usein kysyttyjä kysymyksiä ja asiakastukea koskevassa osiossa verkkosivuilla asiakkaat voivat helposti löytää vastauksia moniin kysymyksiin. UKK-osion hakutoiminto on kätevä, ja vastauksia on helppo löytää.

Ferratumin toiminnan laatua on arvioitu Trustpilot-palvelussa, jossa asiakkaat voivat antaa pisteytyksiä ja arvioita yrityksen toiminnasta. Yli puolet vastaajista, peräti 55%, on antanut Ferratumille 5/5 pistettä toiminnan laadusta. Erityisesti hyvää ja sujuvaa asiakaspalvelua sekä reiluja lainatarjouksia on kiitelty. Palautteissa mainitaan myös asiakaspalvelun nopeus ja ystävällisyys, mikä viittaa siihen, että monet asiakkaat ovat tyytyväisiä Ferratumin tarjoamaan asiakastukeen ja sen laatuun.

Ferratum on saanut myös lähes kolmesataa arvostelua Google Reviews -palvelussa. Ferratum on saanut kokonaispisteet 4,4 / 5, mikä osoittaa hyvää tasoa. Lisäksi asiakkaat ovat olleet tyytyväisiä lainan saamisen helppouteen. Joissakin arvosteluissa on kuitenkin mainittu lainojen korkeaksi koetut korot, mikä on herättänyt joitakin kriittisempiä kommentteja.

Yrityksen tiedot

Yritys:Multitude Bank p.l.c.
Osoite:Ratamestarinkatu 11 A 00520 Helsinki
Sahkopostiosoite:asiakaspalvelu@ferratum.fi
Puhelinnumero:(+358) 80 01 66 30 8

Asiakaspalvelun aukioloajat

Maanantai:00:00 – 24:00
Tiistai:00:00 – 24:00
Keskiviikko:00:00 – 24:00
Torstai:00:00 – 24:00
Periantai:00:00 – 24:00
Lauantai:00:00 – 24:00
Sunnuntai:00:00 – 24:00

Hinta

4

Ferratum Kertalainan nimelliskorko vaihtelee välillä 8,50 – 13,95 % ja kertalainan todellinen vuosikorko sisltäen laina kaikki kulut puolestaan on välillä 9,50 – 22,14 %. Ferratum Joustava luoton nimelliskorko on 19,97 % ja joustavan lainan todellinen vuosikorko on 29,79 %. 

Ferratumin verkkosivuilta löytyy helposti tietoja lainojen korkotasosta sekä lisäpalvelujen ja lainan muutosten hinnoittelusta, mikä mahdollistaa lainan kustannusten läpinäkyvyyden ja asiakkaan kyvyn arvioida hintatasoa ennen lainan hakemista.

Ferratumin lainojen muut kulut, kuten avaus- ja nostopalkkiot, ovat 0 euroa. Sen sijaan kuukausittaiset palvelumaksut vaihtelevat alueella 5,90 – 9,90 euroa kertalainoissa ja ovat 12 euroa joustoluotoissa. Ferratumin palvelumaksuja voidaan pitää melko korkeina, erityisesti pienempien lainasummien tapauksessa ne ovat kohtuuttoman suuria verrattuna lainan pääomaan. Ferratum tarjoaa myös mahdollisuuden lyhennysvapaisiin kuukausiin ja maksusuunnitelman muutoksiin, mutta näihin liittyy lisämaksu.


Vaatimukset

Ferratumin lainan hakeminen onnistuu kätevästi verkossa, mikä tarkoittaa, että lainaa voi hakea milloin tahansa sopivana ajankohtana. Lainanhaku on mahdollista sekä tietokoneella että älypuhelimella tai tabletilla. Lainahakemuksen täyttäminen tapahtuu Ferratumin verkkosivuilla. Lainaa ei voi hakea muulla tapaa kuin sähköisesti netin kautta.

Lainan hakemiseen Ferratum edellyttää seuraavia kriteerejä:

 • Hakijan tulee olla vähintään 22 vuoden ikäinen.
 • Hakijalla tulee olla vakituinen ja virallinen kotiosoite Suomessa.
 • Hakijalla tulee olla puhtaat luottotiedot, eli ei maksuhäiriömerkintöjä
 • Hakijalla tulee olla säännölliset tulot, esimerkiksi palkkatuloja tai eläkettä.
 • Lisäksi hakijalta vaaditaan toimiva sähköpostiosoite, suomalainen puhelinnumero ja verkkopankkitunnukset, jotka tarvitaan hakemuksen täyttämiseen ja yhteydenpitoon Ferratumin kanssa.

Käyttäjäkokemus

7

Ferratumin lainojen hakeminen on sujuvaa ja nopeaa, ja koko prosessi tapahtuu helposti ja kätevästi verkossa omien pankkitunnusten avulla. Ferratumin verkkosivut ja sovellus on suunniteltu käyttäjäystävällisiksi ja helppokäyttöisiksi, joten lainan hakeminen on vaivatonta aina hakemuksen lähettämisestä lainan saamiseen asti. Myös lainan maksaminen ja mahdolliset muutokset siihen on helppo tehdä verkon kautta.

Ferratum tarjoaa asiakkailleen OmaLaina-palvelun, joka on suora kanava lainanhoitoon ja omien tietojen hallintaan. Tämä mahdollistaa asiakkaille helpon ja kätevän tavan hallinnoida lainaansa ja tehdä tarvittavat toimenpiteet omien tarpeidensa mukaisesti.

Ferratum on saanut positiivista palautetta asiakkailta eri arvostelu-kanavissa, kuten Trustpilot-sivustolla ja Google Reviews -arvosteluissa.

Trustpilot -palvelussa 55% arvostelun jättäneistä asiakkaista on antanut Ferratumille 5/5 pistettä toiminnan laadusta, ja sekä asiakaspalvelua sekä reiluja lainatarjouksia on kehuttu. Asiakaspalvelun nopeus ja ystävällisyys on myös mainittu palautteissa.

Ferratumin saamat Google Reviews pisteet ovat myös hyvällä tasolla –  4,4 / 5. Palautteita on kertynyt yli kolmesataa. Asiakaspalvelun laadun lisäksi lainan saamisen helppous on ollut positiivista mutta lainojen korot on osittain koettu melko korkeiksi.


Käsittelyaika

10

Ferratumilta saa yleensä lainapäätöksen erittäin nopeasti, usein jopa muutamassa minuutissa. Jos päätös on myönteinen, rahat siirretään tilille klo 7-23 välisenä aikana. Aktiivisille joustoluotto-asiakkaiden rahasiirroille ei ole rajoituksia, eli he voivat saada rahat tililleen milloin tahansa vuorokauden ympäri, kunhan ne mahtuvat jo aiemmin myönnetyn luottorajan puitteisiin.

On kuitenkin huomioitava, että joissakin tapauksissa rahansiirto voi viivästyä tietyille pankkitileille, joten riippuen asiakkaan pankista, varojen näkyminen tilillä voi kestää viidestä minuutista useisiin pankkipäiviin. Aika, jonka lainan saaminen kestää, vaihtelee lainan hakijan pankin mukaan. Viiveitä voi esiintyä myös viikonloppuisin ja pyhäpäivinä.

Jos lainanhakija tarvitsee apua lainan hakuprosessissa, lainasumman määrittelyssä tai takaisinmaksuun liittyvissä kysymyksissä, hän voi ottaa yhteyttä Ferratumin asiakaspalveluun. Asiakaspalvelu on tavoitettavissa arkipäivisin useiden eri kanavien kautta ja auttaa mielellään asiakkaita heidän tarpeidensa mukaisesti.


Lisäedut

5

Lainan lyhennyksen ja maksamisen eräpäivää voi muuttaa. Jo muodostetuille laskuille muutosta ei voi tehdä, mutta ottamalla yhteyttä asiakaspalveluun kuukautista eräpäivää on mahdollista muuttaa kerran kuuden kuukauden aikana.

Ferratum Joustava-luotolle voi hakea maksuvapaata kuukautta ilman lisäkustannuksia. Tällöin kuitenkin luoton korko kertyy normaalisti maksuvapaan kuukauden aikana. Asiakas voi hakea enintään kahta maksuvapaata kuukautta 12 kuukauden sisällä.


Muuta huomioitavaa

Yhdellä asiakkaalla voi olla vain yksi Ferratum -luotto kerralla. Jos asiakkaalla on olemassa oleva laina Ferratumilta, laina tulee maksaa pois ennen uuden lainan saamista. Luoton korotuksia Ferratumin olemassa oleviin lainoihin ei myöskään myönnetä ainakaan tällä hetkellä.


Ferratum: Yhteenveto

Ferratum, joka perustettiin Suomessa vuonna 2005, on nyt osa Multitude Bank p.l.c. -yhtiötä. Ferratum on edelleen Maltalla sijaitsevan yhtiön kulutusluottojen brändinä ja Ferratumilla on noin 2 miljoonaa asiakasta ympäri Eurooppaa viidessätoista eri maassa. Ferratum tarjoaa kuluttaja-asiakkaille kahdenlaisia pienempiä kulutusluottoja: kertaluottoja ja joustoluottoja, joiden enimmäismäärä on 4000 euroa.

Lainojen korot vaihtelevat 8,50 % – 22,14 %, ja joustoluoton todellinen vuosikorko on esimerkiksi 29,79 %. Hinnasto, josta näkee lainojen korot ja lisämaksut, löytyy yrityksen verkkosivuilta. Lainojen lopulliset korot tarkentuvat tapauskohtaisesti lainahakemuksen yhteydessä, ja Ferratumilla on omat kriteerit, joiden perusteella korko ja kulut määritellään jokaiselle asiakkaalle.

Ferratumin lainanhakuprosessi on kokonaan sähköinen ja nopea aina lainan hakemisesta rahan siirtämiseen tilille. Lainan saamisen edellytykset ovat samanlaisia kuin muiden kulutusluottoja myöntävien rahoitusyhtiöiden: hakijan tulee olla täysi-ikäinen, hänellä tulee olla säännöllisiä tuloja ja puhtaat luottotiedot sekä pysyvä osoite Suomessa.

Ferratumin asiakaspalvelu palvelee 24/7 chatin, WhatsApp-sovelluksen ja Facebook Messengerin kautta. Asiakaspalvelu on saanut hyviä arvosteluja esimerkiksi Trustpilot-palvelussa ja Google Review -palvelussa. Yhtiön toiminta ja lainat ovat saaneet positiivista palautetta monissa eri kanavissa.

Asiakkaiden arvostelut Trustpilotissa

Katso uusimmat saatavilla olevat Trustpilot-arvostelut: Ferratum

Arvostelut: 157 • Alle keskitason
TrustScore: 2 1.9
5 1-tähti
55%
4 1-tähti
28%
3 1-tähti
4%
2 1-tähti
3%
1 2-tähteä
9%
PP
Pink Paradise 1 Arvostelu
TrustScore: 1

Vuosi korko 103,42% !!

Vuosi korko 103,42% korot lasketaan päivittäin. Eli laina EI lyhene nimeksikään isoista maksueristä huolimatta! Onko laillinen korko??!! Asia viety eteenpäin.

Benu Ketola
Benu Ketola 3 Arvostelut
TrustScore: 2

Ei hyvä

Ei oikeastaan ​​hyvä, emmekä olleet ollenkaan onnellisia

JM
John Melvinius 1 Arvostelu
TrustScore: 1

Yhdellä kerralla antoi lainan

Yhdellä kerralla antoi lainan. Maksoin sen nopeasti pois. Toisella kerralla ei heru mitään, vaikka maksykyvyssäni ei ollut tapahtunut mitään. Ei maksuhäiriömerkintöjäkään.

LoanScouter » Lainapalvelut » Ferratum – arviointi

Viimeisimmät uutiset