Bank Norwegian arviointi

Bank Norwegian on norjalainen verkossa toimiva pankki, joka tarjoaa lainoja, luottokortteja ja säästötilejä kuluttajille. Yhtiöllä on toimintaa Norjassa, Ruotsissa, Suomessa ja Tanskassa. Norwegian Air Shuttle omistaa 20%, vuonna 2007 perustetusta yhtiöstä ja sen pääkonttori sijaitsee Fornebussa Norjassa. LoanScouter on koonnut tämän asiantuntija-arvion, jotta asiakkaamme löytävät kaikki tärkeimmät tiedot yhdeltä sivustolta.

9.6
Asiakaspalvelu
10
Käsittelyaika
10
Hinta
8
Lisäedut
10
Käyttäjäkokemus
10

Bank Norwegian

48 on valinnut tämän viimeisten 31 päivän aikana
7.1
Arvostelu
Lainamäärä 1 000 – 60 000 €
Laina-aika 12 – 180 kuukautta
Tod. vuosikorko 8.26 – 19 %
Siirtoaika Maanantai 08:00
 • Kulutusluotto 60 000 euroon asti
 • Hae ja säästä aikaa
 • Hakemus ei ole sitova
Esimerkki: Lainamäärä: 12 000 €. Takaisinmaksuaika: 7 vuotta. Todellinen vuosikorko: 14,93 %. Todellinen vuosikorko minimi: 8,26 %. Todellinen vuosikorko maksimi: 30,25 %. Perustamismaksu: 90 €. Kuukausittainen tilinhoitomaksu: 5 €. Kuukausierä: 225 €. kokonaiskustannukset: 6 890 €. Takaisinmaksun kokonaismäärä: 18 890 €. (Mainonta)

Pankista

Vuoden 2007 toukokuussa, Norwegian yhtiö (Norwegian Air Shuttle ASA) ilmoitti suunnitelmistaan laajentua pankkitoimintaan. Uuden pankin nimeksi tulisi Bank Norwegian ja toimitusjohtajaksi Erik Jensen yA Bank og Forsikring AS yhtiöstä.

Kesällä 2007 Bank Norwegian rekisteröitiin yrityksenä Oslossa ja syyskuussa 2007 Norjan viranomaiset myönsivät uudelle pankille pankkitoimiluvan. Täysin verkossa toimiva pankki avattiin kuluttajille saman vuoden marraskuussa.

Pankin ensisijaisena tavoitteena oli tarjota kilpailukykyinen luottokortti, joka on samanaikaisesti sidottu Norwegian-lentoyhtiön kanta-asiakasohjelmaan.

Pankki koki voimakasta kasvua Norjassa ensimmäisten kuuden toimintavuotensa aikana ja vuonna 2013 Bank Norwegian laajensi toimintaansa Ruotsiin. Pankista tuli todellinen pohjoismainen pankki vuonna 2015, kun Suomen ja Tanskan toiminnot avattiin.

Nykyään Bank Norwegianilla on yli 1,3 miljoonaa pohjoismaista asiakasta. Pankki toimii täysin digitaalisesti ja panostaa yksinkertaisiin ja jatkuvasti kehittyviin tuotteisiin. Bank Norwegianin palvelut ovat vahvasti itsepalvelupainotteisia ja automatisoituja, joka takaa sujuvan asioinnin missä ja milloin tahansa.

Yhteenveto

Bank Norwegian kulutusluotoilla on aina hakijan luottokelpoisuudesta riippuva, tapauskohtainen korko. Vaikka prosessi on tarkka, lainan voi saada jopa parissa päivässä eli sekä lainan hakeminen ja saaminen on siis melko nopeaa. Pankin korko kulutusluotoissa vaihtelee 6,99 % – 21,99 %  välillä.

Kokonaan netissä toimivan Bank Norwegianin asiakaspalvelu on suomenkielinen ja se on auki arkipäivinä. Muita Bank Norwegianin tarjoamia palveluja ovat luottokortti, säästötili ja vakuutukset.


Asiakaspalvelu

10

Pankin asiakaspalvelun puhelinpalvelu  on avoinna  arkipäivisin kello 11:00 – 17:00. Lisäksi kortin sulkeminen on mahdollista ympäri vuorokauden, vuoden jokaisena päivänä, automaattisen puhelinpalvelun avulla. Pankilla ei ole chat-palvelua käytössä. Netissä omilla sivuilla voi tarkistaa oman lainan tai luottokortin tilan.

Asiakaspalautteen perusteella voi todeta että Bank Norwegianilla on parannettavaa erityisesti asiakkaiden ongelmatilanteiden ratkaisemisessa, sekä luottoon liittyvien ehtojen selkeämmässä esittämisessä.


Lainan hinta ja kustannukset

8

Bank Norwegian kulutusluotoilla on hakijan luottokelpoisuudesta riippuva yksilöllinen korko. Pankin korko kulutusluotoissa vaihtelee 6,99 % – 21,99 %  välillä ja se määräytyy tapauskohtaisesti hakijan henkilökohtaisen luottokartoituksen jälkeen. Lainan suurin mahdollinen vuosikorko on 36,88 %. 

Jos lainaa hakee yhdessä toisen hakijan kanssa, voi sille saada edullisemmat ehdot.


Käyttäjäkokemus

10

Bank Norwegian on asiakkaidensa pääasiallista pankkiyhteyttä täydentävä pankki joka tarjoaa kulutusluottoja, säästötilejä sekä luottokortteja.

Koko lainaprosessi viedään läpi sähköisesti Bank Norwegianin verkkosivujen kolmivaiheisella hakemuksella. Hakemuksen lähettämisen jälkeen hakija saa lainatarjouksen heti, jonka hän voi joko hyväksyä tai hylätä. 

Pankin asiakaspalvelu ei ole saanut pelkästään positiivista palautetta, ja kehityskohteita käyttäjän ja asiakkaan näkökulmasta on erityisesti asiakaspalvelun ongelmanratkaisu taidoissa.


Käsittelyaika

10

Bank Norwegian on digipankki ilman fyysisiä toimipisteitä. Lainaa voi hakea netin kautta mihin vuorokauden aikaan tahansa. 

Bank Norwegian varmistaa hakijan maksukyvyn ja tekee luottotarkistuksen. 

Kun pankilla on kaikki tarvittavat tiedot, hakemus käsitellään parissa päivässä. Kun laina hyväksytään tilisiirtoon menee 1–2 arkipäivää. Lainan hakeminen ja saaminen on siis melko nopeaa.


Muut edut

10

Norwegian Reward on Norwegian-lentoyhtiön maksuton etuohjelma, joissa asiakkaat kerryttävät CashPoint -pisteitä erilaisista ostoksista ja palveluista. Näitä pisteitä voidaan käyttää Norwegianin lentolippujen ja aterioiden maksamiseen.

CashPoints-pisteiden lisäksi Norwegian Reward -ohjelma sisältää myös muita etuja. Asiakas voi seurata CashPoint-pistetilannettaan käyttäjäprofiilin, mobiilipankin tai Norwegian Rewardin kotisivujen kautta.


Bank Norwegian Lainalaskuri
1 000 € 60 000 €
12 kuukautta 180 kuukautta
8.26 % 19 %

Kuukausierä

Kokonaiskulut

Maksettava takaisin


Bank Norwegian

Bank Norwegian

Lainamäärä 1 000 – 60 000 €
Laina-aika 12 – 180 kuukautta
Korko 7.79 – 19 %
Tod. vuosikorko 8.26 – 19 %
Ikä 23 vuotta
Vuositulot 0 €

Hyvät puolet

 • Nopea lainaprosessi
 • Rewards asiakasohjelma
 • Ilmainen luottokortti matkavakuutuksella
 • Jopa 15 vuotta takaisinmaksuaikaa

Huonot puolet

 • Asiakaspalvelulla ei ole chat-toimintoa
 • Luoton kulut voivat olla korkeat

Asiakaspalvelu ja yhteystiedot

10

Bank Norwegian on erittäin tunnettu erityisesti kotimaassaan Norjassa ja naapurimaassaan Ruotsissa. Kyseessä on tunnettu yhtiö, jolla on yli miljoona Pohjoismaista asiakasta. Pankilla on myös Suomessa noin 100,000 asiakasta.

Bank Norwegianilla ei ole aktiivista Trustpilot -tiliä Suomessa, mutta koska pankki tarjoaa täysin samoja palveluja ja tuotteita kaikissa Pohjoismaissa, ovat nämä asiakaskokemukset vertailukelpoisia.

Tanskassa Bank Norwegianin Trustpilot tili listaa Bank Norwegian kokemuksia ja tilillä on 82 arvostelua, joista 27% ovat parhaita 5 tähden arvosanoja ja 57% ovat heikoimpia 1 tähden arvosteluja.

Positiivissa arvioissa kehutaan asioimisen helppoutta ja asiakaspalvelun laatua. Myös säästötililtä kertyvät korot ovat erittäin kilpailukykyisiä.

Negatiivisissa asiakaskokemuksissa ehtojen epäselvyys, huono asiakaspalvelukokemus ja aggressiviseksi koettu markkinointi ovat vahvasti edustettuina.

Yleisesti voidaan sanoa, että Bank Norwegianilla on parannettavaa erityisesti asiakkaiden ongelmatilanteiden ratkaisemisessa, sekä luottoon liittyvien ehtojen selkeämmässä esittämisessä.

Yhteystiedot

Yrityksen nimi:Bank Norwegian
Osoite:Snarøyveien 36, 1364 Fornebu, Norja
Puhelinnumero07532 66 200
Sähköpostiosoiteasiakaspalvelu@banknorwegian.fi

Aukiolopäivät

Maanantai11:00 – 17:00
Tiistai11:00 – 17:00
Keskiviikko11:00 – 17:00
Torstai11:00 – 17:00
Perjantai11:00 – 17:00

Lainan hinta ja kulut

8

Bank Norwegian kulutusluotoilla on hakijan luottokelpoisuudesta riippuvainen, henkilökohtainen korko. Bank norwegian korko kulutusluotoissa on 6,99 % – 21,99 % ja se määräytyy hakijan henkilökohtaisen luottokartoituksen jälkeen.

Lainan suurin mahdollinen vuosikorko on 36,88 % ja takaisinmaksuaika on 1-15 vuotta.

Esimerkki tyypillisestä kulutusluotosta:

13,80 % korolla (todellinen vuosikorko 17,04 %) 10 000 € lainan kokonaishinnaksi tulee kahdessa vuodessa 11 709 € ja kuukausieräksi 487,88 € (24 erää). Lainan avausmaksu on 95 € ja kuukausittainen tilinhoitomaksu on 5 €.


Lainan saamisen edellytykset

Bank Norwegian kulutusluoton hakeminen edellyttää:

 • Vähintään 23 vuoden ikää
 • Ei rekisteröityjä maksuhäiriömerkintöjä
 • Hakijan on ollut rekisteröitynä Suomen väestötietorekisterissä viimeiset 36 kuukautta

Käyttäjäkokemus

10

Bank Norwegian on asiakkaidensa pääasiallista pankkiyhteyttä täydentävä pankki joka tarjoaa kulutusluottoja, säästötilejä sekä luottokortteja.

Kuluttajille tarjottava Bank Norwegian laina on:

Bank Norwegian tarjoaa 1000 – 60 000 euron vakuudettomia kulutusluottoja kuluttajille. Lainaa on mahdollista hakea yksin tai yhdessä rinnakkaishakijan kanssa. Samaa kulutusluottoa on mahdollista käyttää myös lainojen yhdistämiseen.

Koko lainaprosessi viedään läpi, täysin sähköisesti Bank Norwegianin verkkosivujen kolmivaiheisella hakemuksella. Hakemuksessa kysytään muun muassa haettavaa lainasummaa, hakijan henkilötietoja, sähköpostiosoitetta ja suomalaista matkapuhelinnumeroa.

Hakemuksen lähettämisen jälkeen hakija saa lainatarjouksen heti, jonka hän voi joko hyväksyä tai hylätä. Tarjous ei ole sitova, vaan hakijan on ensin hyväksyttävä tarjottu laina.


Käsittelyaika

10

Bank Norwegian on digipankki joten lainaprosessi toimii kokonaan netissä. Hakemuksen voi tehdä koska tahansa pankin nettisivulla täyttämällä lomakkeen.

Lainahakemukseen pankin nettisivuilla pitää laittaa omat tiedot, tulot ja velat. Bank Norwegian tekee aina jokaisen hakemuksen osalta luottotarkistuksen ja varmistaa hakijan maksukyvyn. Pankki mahdollisesti tarvitsee  lisätietoja tuloista, kuten esimerkiksi palkkakuittia. 

Kun pankki on saanut  tarvittavat dokumentit, hakemus käsitellään parissa päivässä. Kun laina maksetaan tilille, hakija saa tiedon sähköpostitse, ja tilisiirtoon menee 1–2 arkipäivää. Lainan saaminen on siis melko nopeaa.


Muut edut

10

Norwegian Reward on Norwegian-lentoyhtiön maksuton etuohjelma, joissa asiakkaat kerryttävät CashPoint -pisteitä erilaisista ostoksista ja palveluista. Näitä pisteitä voidaan käyttää Norwegianin lentolippujen ja aterioiden maksamiseen.

CashPoints-pisteiden lisäksi Norwegian Reward -ohjelma sisältää myös muita etuja, kuten enemmän CashPoint pisteitä useasti lentäville ja mahdollisuuden valita ilmaisen lähtöselvitettävän matkatavaran tai ilmaisen fast trackin turvatarkastukseen.

Yksi Cashpoint vastaan yhtä Norja kruunua, joka on noin 0,10 euroa. Pisteitä on mahdollista käyttää kertyneestä määrästä riippumatta, eli ei ole väliä, onko niitä kertynyt 10 tai 10 000 kappaletta.

Esimerkiksi lentolippujen kohdalla, pisteet vähennetään ostettujen lippujen hinnasta ja maksat vain erotuksen.

Jokainen Norwegian bank Reward -asiakas voi seurata CashPoint-pistetilannettaan käyttäjäprofiilin, mobiilipankin tai Norwegian Rewardin kotisivujen kautta.


Yhteenveto

Bank Norwegian on täysin digitaalisesti toimiva pankki, joka tarjoaa lainaa, luottokortteja sekä lainan yhdistämispalveluita kuluttajille.

Pankki tarjoaa asiakkailleen vakuudettomia kulutusluottoja 1000 – 60000 euron välillä, jopa 15 vuoden maksuajalla. Lainojen korot määräytyvät tapauskohtaisesti. Lainaa voi saada, jos on yli 23 vuotias ja on asunut Suomessa viimeiset 3 vuotta. Myös puhtaat luottotiedot vaaditaan lainan saamiseksi. Pankin yhdistelylainat ovat olleet erittäin suosittuja.

Vuosimaksuton luottokortti, johon sisältyy ilmainen matkavakuutus, on hyvä valinta paljon matkustaville. Lisäksi voit kerryttää CashPoint-pisteitä kaikista ostoksistasi, joita voit käyttää lentolippujen ja muiden palvelujen maksamiseen. Luottokortin voi liittää Apple Pay-palveluun.

 • Vuosimaksuton luottokortti joka kerryttää Cash Point -bonusta
 • Vakuudetonta lainaa 60 000 euroon asti jopa 15 vuoden maksuajalla
 • Ilmainen matkavakuutus luottokortilla, jos puolet matkasta maksetaan luottokortilla
LoanScouter » Lainapalvelut » Bank Norwegian arviointi

Viimeisimmät uutiset