Axolaina arvostelu

Axolainan tavoitteena on tehdä lainojen vertailusta mahdollisimman helppoa ja nopeaa asiakkaille. Axolaina lähettää asiakkaan lainahakemuksen useille eri lainantarjoajille, jotka lähettävät sitten parhaan tarjouksensa asiakkaalle. Axolaina laittaa siis pankit ja luotonantajat kilpailemaan asiakkuudesta. Lainan hakeminen tapahtuu netissä eikä asiakkaan tarvitse mennä fyysisesti eri pankkeihin kysymään lainatarjouksia. Tässä arvostelussa käymme läpi Axolainan asiakaspalvelua, hintoja, kokemuksia, käsittelyaikaa ja lisäetuja.

8
Asiakaspalvelu
7
Käsittelyaika
10
Hinta
8
Lisäedut
5
Käyttäjäkokemus
10

Axolaina tuotteet

1 301 on valinnut tämän viimeisten 31 päivän aikana
8.5
Arvostelu
Lainamäärä 2 000 – 60 000 €
Laina-aika 12 – 180 kuukautta
Tod. vuosikorko 4 – 19 %
Siirtoaika Maanantai 08:00
 • Nopea vastaus hakemukseesi
 • Korko alkaen 4%
 • Hae sitoumuksetta
Esimerkki: Lainamäärä: 10 000 € | Takaisinmaksuaika: 10 vuotta | Todellinen vuosikorko: 7,21 % | Kuukausierä: 111 € | Lisämaksut: 0 € | Takaisinmaksun kokonaismäärä: 13 923 € | Lainan kokonaiskustannukset: 3 923 € | Todellinen vuosikorko: Minimi: 4,00 % – Maksimi: 20,00 % | Takaisinmaksun vähimmäis- ja enimmäisaika 1 – 15 vuotta | Korkein vuosikorko: Maksimi 20,00 %. (Mainonta)

Axolaina.fi

Axolaina on pohjoismaissa toimiva lainanvälittäjä. Axolaina toimii yhteistyössä useiden suomalaisten ja pohjoismaalaisten pankkien ja rahoituslaitoksien kanssa. Kaikki yhteistyöpankit ja – rahoituslaitokset ovat luotettavia ja hyvämaineisia rahoitusalan toimijoita, jotka ovat toimineet markkinoilla jo pitkään ja sitoutuneita lakiin ja hyviin käytäntöihin. Axolaina on osa Axo Groupia, joka on perustettu Norjassa vuonna 2008. Axolaina toimii Suomen lisäksi kolmella eri markkinoilla; Norjassa ja Ruotsissa nimellä Axo Finans ja Tanskassa nimellä LendMe. Axolainan kautta on mahdollista hakea sekä kulutusluottoa erilaisiin tarkoituksiin että yhdistelylainaa vanhojen lainojen poismaksuun.

Lainahakemus täytetään Axolainan nettisivuilla. Hakemuksen lähetyksen jälkeen lainantarjoajat käsittelevät hakemuksen, jonka jälkeen asiakas voi valita itselleen parhaimman tarjouksen. Lainatarjous tehdään aina perustuen hakijan henkilökohtaisiin tietoihin, joten lainatarjous on aina yksilöllinen. Laina maksetaan asiakkaan tilille allekirjoituksen jälkeen, yleensä muutaman pankkipäivän sisällä, joissain tapauksissa jo samana päivänä.

Arvioiden yhteenveto

Asiakkaiden kokemusten perusteella Axolaina on todettu hyväksi lainavertailupalveluksi. Lainan hakeminen on helppoa Axolainan nettisivuilta ja lainatarjoukset saapuvat yleisesti melko nopeasti Axolainan yhteistyöpankeilta ja -rahoituslaitoksilta. Laina maksetaan asiakkaan tilille 1-3 pankkipäivän kuluessa. Lainan korko ja muut kulut ovat Axolainan yhteistyökumppaneiden päätettävissä, mutta korot liikkuvat samassa linjassa kilpailevien yrityksien kanssa. Asiakaspalvelu toimii suomen kielellä ja on avoinna maanantaista sunnuntaihin. Axolainan lainavertailu on täysin ilmainen asiakkaalle eikä lainahakemus sido asiakasta ottamaan lainaa.


Asiakaspalvelu

7

Asiakaspalvelu on valmiina auttamaan asiakkaita viikon jokaisena päivänä. Asiakaspalveluun voi olla yhteydessä koko lainaprosessin ajan. Asiakaspalveluun saa yhteyden puhelimella ja sähköpostilla. Vaikka Axolaina on alunperin norjalainen, on heillä kuitenkin suomenkielinen asiakaspalvelu. Asiakaspalvelun asiantuntijat ottavat asiakkaaseen yhteyttä mikäli hakemuksesta puuttuu tietoja. Jos asiakas itse huomaa tietojen puuttuvan, kannattaa olla yhteydessä asiakaspalveluun mahdollisimman ripeästi, hakemuksen käsittelyn nopeuttamiseksi.


Hinta

8

Lainojen vertailu ja hakeminen on aina täysin maksutonta asiakkaalle, vaikka ei lopulta päätyisikään ottamaan lainaa. Axolainan yhteistyöpankit ja -rahoituslaitokset tarjoavat lainaa samoilla koroilla kuin suurin osa markkinoilla toimivista yrityksistä. Axolaina ei itse pysty vaikuttamaan lainan korkoon ja kuluihin, sillä Axolaina on lainanvälittäjä eikä siis itse myönnä lainaa. Lainan kuukausierään vaikuttaa lainasumman ja koron lisäksi muut kulut ja takaisinmaksuaika. Kaikkia näitä kannattaa tutkia ja miettiä rauhassa, kun valitsee sopivaa lainaa itselleen.


Käyttäjäkokemus

10

Kokemuksien perusteella asiakkaat ovat olleet tyytyväisiä Axolainan palveluun. Nettisivut ovat helppokäyttöiset ja selkeät, ja sieltä löytyy paljon informaatiota lainoihin ja lainojen kilpailuttamiseen liittyen. Asiakkaat ovat kokeneet, että lainaprosessi on ollut nopea ja apua on saanut helposti tarvittaessa. Huono puoli Axolainan nettisivuissa on se, että sivuilta ei löydy kunnollista lainalaskuria, jolla voisi testata lainasumman, koron ja laina-ajan vaikutuksia toisiinsa.


Käsittelyaika

10

Nettisivuilla ei ole tarkkaa lupausta käsittelyn nopeudesta. Käsittelyaika riippuu täysin yhteistyökumppaneiden käsittelyajoista, tähän ei Axolaina voi vaikuttaa. Osa lainatarjouksista voi saapua hyvinkin nopeasti hakemuksen lähettämisestä, ja osalla voi mennä hieman kauemmin. Lainasopimus allekirjoitetaan verkkopankkitunnuksilla, ja allekirjoituksen jälkeen laina maksetaan asiakkaan tilille 1-3 arkipäivän kuluessa. Suomen lain mukaan laina voidaan maksaa kello 7 ja 23 välisenä aikana.


Lisäedut

5

Koska Axolaina on itse lainanvälittäjä, ei se voi myöntää lisäetuja lainalle. Lainojen lisäedut on esitetty selkeästi lainatarjouksissa, joten näihin kannattaakin kiinnittää huomiota lainaa valittaessa. Lainatarjoukset ovat voimassa kuukauden ajan, joten kannattaa tutkia ja miettiä tarjouksia rauhassa.


AXO Lainalaskuri
2 000 € 60 000 €
12 kuukautta 180 kuukautta
4 % 19 %

Kuukausierä

Kokonaiskulut

Maksettava takaisin


Axolaina

AXO

Lainamäärä 2 000 – 60 000 €
Laina-aika 12 – 180 kuukautta
Tod. vuosikorko 4 – 19 %
Ikä 18 vuotta

Hyödyt

 • Rahat tilille nopeasti
 • Asiakaspalvelu hyvin auki
 • Suuri määrä yhteistyöpankkeja

Haitat

 • Ei chat -asiakaspalvelua
 • Ei lupausta käsittelyajasta
 • Nettisivuilla ei lainalaskuria

Asiakaspalvelu

7

Asiakaspalvelu on avoinna viikon jokaisena päivänä, joten apua on tarjolla koko lainanhakuprosessin ajan. Asiakaspalveluun voi ottaa yhteyttä sekä puhelimitse että sähköpostilla. Axolainalla ei ole käytössä chat -palvelua. Asiakaspalvelijat palvelevat suomen kielellä. Kokemuksien mukaan asiakaspalvelijat ovat ystävällisiä ja valmiita auttamaan asiakkaita erilaisissa kysymyksissä ja ongelmissa.

Mikäli lainahakemuksesta puuttuu tietoja tai tiedot ovat merkitty väärin, ottaa Axolainan asiakaspalvelijat yhteyttä asiakkaaseen. Yhteydenoton tarkoituksena on tarjota asiakkaalle parasta mahdollista palvelua, ja pitää huolen siitä, että pankit saavat oikeat tiedot asiakkaasta. Koska lainatarjoukset tehdään jokaiselle asiakkaalle henkilökohtaisesti, on erityisen tärkeää, että lainahakemuksessa olevat tiedot ovat oikein. Mikäli asiakas huomaa virheen tai puuttuvan tiedon hakemuksessa, kannattaa ottaa yhteyttä asiakaspalveluun mahdollisimman pian, jotta lainahakemus voidaan käsitellä nopeasti.

Yrityksen tiedot

YritysAxolaina
OsoiteFirdonkatu 2 T 63, 00520 Helsinki
Sähköpostiasiakaspalvelu@axolaina.fi
Puhelin+358 (0)9 4245 2326

Asiakaspalvelun aukioloajat

Maanantai09:00 – 21:00
Tiistai09:00 – 21:00
Keskiviikko09:00 – 21:00
Torstai09:00 – 21:00
Perjantai09:00 – 21:00
Lauantai10:00 – 16:00
Sunnuntai10:00 – 16:00

Hinta

8

Lainan hakeminen ja vertailu Axolainan kautta on täysin ilmaista asiakkaalle eikä lainahakemus sido asiakasta ottamaan lainaa. Axolaina saa palkkion yhteistyöpankeilta ja -rahoituslaitoksilta, joten asiakkaan ei tarvitse maksaa lainan kilpailuttamisesta.

Axolainan yhteistyöpankit tarjoavat lainaa 4 – 20% todellisella vuosikorolla. Axolainan yhteistyöpankit ja -rahoituslaitokset käsittelevät lainahakemuksen aina asiakaskohtaisesti ja lainatarjous sisältää aina tiedon koroista ja muista lainaan liittyvistä kuluista. Axolaina itse ei kuitenkaan voi vaikuttaa lainan korkoon ja kuluihin, sillä se on vain välikäsi pankkien ja asiakkaan välillä. Lainan kuukausierä riippuu siis lainasummasta, koroista ja muista kuluista ja takaisinmaksuajasta. Takaisinmaksuaika on mahdollista saada jopa 15 vuoteen saakka, mikä mahdollistaa matalan kuukausierän. Kannattaa kuitenkin muistaa, että mitä pidempi laina-aika, sitä korkeammaksi lainan kokonaiskustannukset nousevat.


Axolaina lainanhakuehdot

 • Asiakkaan tulee olla 18-vuotias
 • Asiakkaan tulee asua Suomessa
 • Säännölliset kuukausitulot
 • Luottotiedot pitää olla kunnossa

Käyttäjäkokemus

10

Axolainan asiakkaat ovat kokeneet palvelun hyvänä ja se on auttanut asiakkaita löytämään edullisen lainan nopeasti ja vaivattomasti. Lainojen vertailu on kannattaa sillä lainoja on erilaisia, sekä korot ja muut ehdot vaihtelevat pankkien välillä suuresti. 

Axolainan nettisivut ovat selkeät ja niitä on helppo käyttää. Nettisivuilta löytyy paljon informaatiota lainoihin liittyen ja tiedot on kirjoitettu selkeästi. Sivustolta löytyy myö “Usein kysytyt kysymykset” -osio, josta löytyy vastauksia yleisimpiin kysymyksiin lainoista ja lainan hakemisesta. Axolainan nettisivuilta ei kuitenkaan löydy lainalaskuria, jolla voi kokeilla lainasumman, koron ja laina-ajan vaikutuksia toisiinsa.

Morbi sapien tortor, feugiat nec tristique tristique, condimentum sed massa. Pellentesque scelerisque pulvinar auctor. Sed feugiat, purus vitae porta laoreet, Koska asiakaspalvelu on avoinna jokaisena viikonpäivänä nopeuttaa se vastauksen saamista ja lainojen käsittelyaikoja. Axolaina onkin saanut paljon hyvää palautetta nimenomaan asiakaspalvelun ripeästä toiminnasta ja nopeasta lainahakemuksen käsittelystä.


Käsittelyaika

10

Axolaina ei lupaa tiettyä käsittelyaikaa nettisivuillaan. Käsittelyaika riippuu luotonantajien omista käsittelyajoista, ja näihin Axolaina ei voi vaikuttaa. Ensimmäiset lainatarjoukset voivat saapua jo muutamien minuuttien kuluttua lainahakemuksen lähettämisestä. Mikäli lainalla ei kuitenkaan ole kiire, kannattaa odottaa, että kaikki lainatarjoukset ovat saapuneet. Näin asiakas varmistuu, että saa varmasti parhaimman tarjouksen. 

Kun yhteistyöpankit lähettävät lainatarjoukset Axolainalle, ottaa Axolainan asiakaspalvelijat heti yhteyttä asiakkaaseen. Paras lainatarjous lähetetään asiakkaan sähköpostiin tai tekstiviestillä puhelimeen. Lainatarjouksen mukana tulee ohjeistus mahdollisten liitteiden lähettämiseen ja lainasopimuksen allekirjoittamiseen liittyen.

Mikäli asiakas on tyytyväinen lainatarjoukseen, allekirjoitetaan lainasopimus verkkopankkitunnuksilla. Allekirjoituksen jälkeen laina maksetaan asiakkaan ilmoittamalle tilille 1-3 pankkipäivän sisällä, mutta useasti jo saman päivän aikana. Suomen laki kieltää lainojen maksun yöaikaan, joten laina voidaan maksaa asiakkaan tilille vain kello 7 ja 23 välisenä aikana.


Lisäedut

5

Axolaina ei tarjoa lainoihin liittyviä lisäetuja, kuten maksuvapaakuukausia tai lainavakuutuksia. Nämä edut ovat yhteistyöpankkien päätettävissä, ja tiedot lisäeduista on esitetty pankkien lainatarjouksissa. Näihin kannattaakin kiinnittää huomiota lainatarjouksia tutkiessa.

Axolainan etuna on sen helppokäyttöisyys, pohjoismaalaisuus ja ilmaisuus. Koska yhteistyöpankkeja ja -luotonantajia on useita, on sopivan löytäminen Axolainan kautta helppoa ja vaivatonta. Luotonantajat ovat kaikki luotettavia ja hyvämaineisia, joten asiakas voi huoletta hakea lainaa Axolainan kautta. Lainahakemuksessa kysytään myös vain ja  ainoastaan välttämättömät tiedot asiakkaasta lainatarjouksen tekoa varten. 

Lainatarjoukset ovat voimassa kuukauden ajan lainahakemuksen lähettämisen jälkeen, joten kannattaa käyttää hieman aikaa tarjouksien tutkimiseen, sillä tarjouksien ehdot voivat vaihdella paljonkin pankkien välillä.


Lisätietoa

Axolainan nettisivuilta löytyy myös blogikirjoituksia. Axolaina on kerännyt sivuilleen TOP 20 blogia säästämisestä ja sijoittamisesta. Nämä kannattaakin lukea, mikäli on yhtään kiinnostunut kyseisistä aiheista.


Yhteenveto

Axolainan kautta on mahdollista kilpailuttaa usea eri pankki ja luotonantaja. Suuri määrä yhteistyökumppaneita mahdollistaa sopivan ja edullisen lainan löytymisen jokaisen omiin tarpeisiin. Tämä helpottaa lainan hakemista ja säästää paljon asiakkaan aikaa. Asiakaspalvelu palvelee maanantaista sunnuntaihin, joten apua on tarjolla viikon jokaisena päivänä. Asiakaspalveluun voi olla yhteydessä sähköpostitse ja/tai puhelimitse. 

Axolaina on pohjoismainen lainanvälittäjä, jonka tavoitteena on helpottaa ja nopeuttaa lainan hakemista. Kaikki Axolainan yhteistyökumppanit ovat luotettavia ja hyvämaineisia suomalaisia ja pohjoismaalaisia pankkeja ja rahoituslaitoksia.

Asiakkaiden kokemuksien perusteella Axolaina on yksi markkinoiden nopeimmista lainavertailupalveluista. Nopeuden lisäksi lainan hakeminen Axolainan kautta on täysin maksutonta asiakkaalle eikä sido ottamaan lainaa.

Asiakkaiden arvostelut Trustpilotissa

Katso uusimmat saatavilla olevat Trustpilot-arvostelut: AXO

Arvostelut: 886 • Hyvä
TrustScore: 4.5 4.6
5 1-tähti
74%
4 1-tähti
20%
3 1-tähti
2%
2 1-tähti
1%
1 2-tähteä
3%
T
Tomppa 1 Arvostelu
TrustScore: 5

Nopeaa ja rehellistä

Nopeaa ja rehellistä

T
Tanja 1 Arvostelu
TrustScore: 5

Luotettava ja asiansa osaava.

Luotettava ja asiansa osaava.

Kari Seppänen
Kari Seppänen 5 Arvostelut
TrustScore: 5

Rahoitus kommunikointi sujui…

Rahoitus kommunikointi sujui erinomaisesti

LoanScouter » Lainapalvelut » Axolaina arvostelu

Viimeisimmät uutiset