Lainalaskuri

Lainalaskuri auttaa vertailemaan lainoja, jotta saat selville, mikä lainavaihtoehdoistasi on sinulle sopivin. Yhdistelylainalaskuri puolestaan näyttää, kuinka paljon voit säästää lainat yhdistämällä. Voit myös vertailla yhdistelylainoja helposti laskurin avulla.

Lainalaskuri

Syötä tiedot lainastasi.

0 € 70 000 €
12 kuukautta 240 kuukautta
4 % 38 %

Kuukausierä

Kokonaiskulut

Maksettava takaisin

Laskuri yhdistelylainoille

Vaihe 1: Lisää nykyiset lainasi

Syötä tiedot nykyisistä lainoistasi.

Laina 1
0 € 70 000 €
12 kuukautta 240 kuukautta
4 % 38 %
Vaihe 2: Lisää uusi lainasi

Syötä tiedot uudesta lainastasi.

0 € 70 000 €
12 kuukautta 240 kuukautta
4 % 38 %

Lainalaskuri kaikille lainoille

Kun harkitset lainaa, on järkevää vertailla eri lainoja lainalaskurin avulla. On tärkeää, että vertailet lainoja samoin perustein. Laina-ajan ja määrän tulisi olla samoja, jotta saat vertailukelpoisia tuloksia.

Et voi myöskään luotettavasti vertailla keskenään kiinteitä ja muuttuvia korkoja.

Lainoilla on hyvin erilaisia ehtoja, joten niiden vertailu keskenään voi olla hankalaa. Lainalaskurilla voit vertailla lainoja helposti syöttämällä lainan tiedot laskuriin.

Vertaamalla samoja lainakohtaisia muuttujia keskenään, saat oikean kuvan lainan ehdoista. Lainalaskuri laskee näiden tietojen perusteella lainan tärkeimmät tiedot, kuten kokonaiskulut ja lainan todellisen vuosikoron.

Todellinen vuosikorko on lainan kokonaiskustannukset prosentteina ilmoitettuna, tähän kuuluvat myös avausmaksu ja muut kertaluonteiset kulut, jotka jaetaan laina-ajalle.

Todellinen vuosikorko on siis hyvä apuväline lainakulujen arviointiin.

Näin käytät lainalaskuria:

 • Syötä haluttu lainamäärä
 • Valitse laina-aika
 • Syötä todellinen vuosikorko ja/tai korkotaso

Kun olet syöttänyt nämä tiedot näet:

 1. Kuinka paljon maksat todellista vuosikorkoa
 2. Kuukausittaiset lyhennyserät
 3. Lainan kokonaishinnan

Korkolaskuri yhdistelylainoille

Toinen tällä sivulla oleva laskuri on kehitetty erityisesti yhdistelylainoille.

Tämän laskurin avulla näet, kuinka paljon voit säästää yhdistämällä lainasi. Voit myös verrata eri yhdistelylainoja ja niistä tulevia säästöjä helposti laskurin avulla.

Laskurin käyttäminen ei ole monimutkaista, mutta sinun tulee ensin selvittää nykyisten lainojesi summat, korot ja jäljellä oleva maksuaika. Kun olet selvittänyt jokaisen nykyisen lainasi tiedot, voit alkaa käyttää lainalaskuria seuraavanlaisesti:

 1. Syötä nykyisten lainojesi tiedot laskuriin yksitellen.

  Valitse lähimpänä oleva summa, korko ja laina-aika laskurista.

 2. Lisää yhdistelylainan summa, korko ja laina-aika.

  Voit joko kokeilla minkälaisella summalla, korolla ja laina-ajalla saat toivomasi säästöt, tai syöttää laskuriin jo saamasi lainatarjousten tiedot.

 3. Yhdistelylainalaskuri näyttää tulevat säästösi.

  Laskuri näyttää, kuinka paljon vähemmän maksaisit lainaa kuukaudessa ja kokonaan, jos yhdistät lainasi kyseisenlaisella lainalla.

Lainalaskuri apuna lainan hakuun

Lainalaskuri on kätevä työkalu, kun suunnittelet ennen hakua, millainen rahoitus olisi sinulle sopiva. Laskurin käyttö on erittäin helppoa. Sinun tarvitsee vain valita lainan määrä, sen korko ja maksuaika, ja laskuri antaa sinulle vastauksena lainan kuukausierän, kokonaiskulut ja summan, joka sinun on kaikkiaan maksettava takaisin. 

Jos esimerkiksi haluat hakea pienen, tuhannen euron lainan ja löydät sellaisen 8%:n korolla, voit vaihdella laina-aikaa, ja katsoa, miten se vaikuttaa kuukausierään ja lainan kokonaiskustannuksiin. Voit katsoa muutaman esimerkin alla olevasta taulukosta.

Lainan määräKorkoMaksuaikaMaksueräLainan kulut
1 000 eur8%12 kk87 eur44 eur
1 000 eur8%18 kk59 eur65 eur
1 000 eur8%24 kk45 eur85 eur
Lainalaskuri

Laadi budjetti lainalaskurin avulla

Kun olet ottamassa lainaa, on tärkeää varmistua siitä, että pystyt myös varmasti maksamaan lainan takaisin. Lainalaskuri voi kertoa sinulle lainan takaisinmaksuerien suuruuden, mutta vain laatimalla budjetin tiedät pystytkö suoriutumaan takaisinmaksusta sovitusti.

Aloita budjetin laatiminen kirjaamalla ylös kaikki kiinteät kulusi, kuten asuminen, ruoka jne. Muista myös toistuvat maksut, kuten vakuutukset, kampaaja ja merkkipäivät, ovat myös osa vuotuisia menojasi.

Laske kaikki nämä kulut yhteen ja jaa ne kahdellatoista, jolloin saat kulujen kuukausikeskiarvon. Vain huomioimalla kaikki kulusi ja suhteuttamalla ne kuukausiansioihisi, tiedät todellisen takaisinmaksukykysi.

Kun tiedät kuinka paljon rahaa sinulla on käytettävissäsi kuukausittain, voit syöttää haluamasi lainan tiedot lainalaskuriin ja saat välittömästi tietää, millaiseen lainaan sinulla on varaa.

Voit myös vertailla helposti laina-ajan vaikutusta lainan kerryttämiin kuluihin, jolloin voit suunnitella takaisinmaksua jo ennen lainan hakemista.

Andreas Linde
kirjoittanut
Andreas Lindellä on yli 7 vuoden kokemus lainamarkkinoista. Vuosikorot, annuiteettilainat, joukkovelkakirjat ja muut alan termit ovat olleet hänelle tuttuja jo vuosien ajan.
LoanScouter » Lainalaskuri

Viimeisimmät uutiset