LainaParkki arviointi

Lainanvälityspalvelu Lainaparkki kilpailuttaa ja välittää kuluttajille 1000 – 60 000 kokoisia vakuudettomia kulutusluottoja. Lainojen takaisinmaksuaika 1-15 vuotta. Lainaparkilla on noin 20 kumppania, eli pankkia ja rahoituslaitosta, jotka hyväksyvät hakemukset myöntävät lainat.

Yhdellä Lainaparkin hakemuksella asiakas voi kilpailuttaa ja hakea lainaa kaikilta rahoituskumppaneilta, jolloin lainojen vertailu on kuluttajalle helpompaa ja nopeampaa kuin eri pankkien kilpailuttaminen yksitellen.

Lainaparkki kuuluu ruotsalaiseen Sambla Groupiin, joka osti yrityksen vuonna 2022.

9.6
Asiakaspalvelu
10
Käsittelyaika
10
Hinta
10
Lisäedut
8
Käyttäjäkokemus
10

LainaParkki

5 085 on valinnut tämän viimeisten 31 päivän aikana
9.8
Arvostelu
Lainamäärä 500 – 60 000 €
Laina-aika 12 – 180 kuukautta
Tod. vuosikorko 4.9 – 19 %
Siirtoaika Tänään 19:21
 • Yhdistä lainasi 60 000€ asti
 • Luotettava kotimainen palvelu
 • Vertaa tarjouksia jopa 25 pankilta
Esimerkki: Lainamäärä: 60 000 € | Takaisinmaksuaika: 15 vuotta | Todellinen vuosikorko: 4,78 % | Kuukausierä: 464 € | Lisämaksut: 49 € | Takaisinmaksun kokonaismäärä: 83 587 € | Lainan kokonaiskustannukset: 23 587€ | Todellinen vuosikorko: Minimi 4,90 % – Maksimi 18,10 %. | Takaisinmaksun vähimmäis- ja enimmäisaika 1 – 15 vuotta | Korkein vuosikorko: Maksimi 18.10 %. (Mainonta)

Mikä on Lainaparkki?

Lainaparkki on lainanvälityspalvelu joka kilpailuttaa ja välittää vakuudettomia kulutusluottoja asiakkaille rahoituskumppaniensa kanssa. Lainaparkilla on noin kaksikymmentä kumppanipankkia jotka myöntävät luottoja asiakkaille, jotka laittavat lainahakemuksen Lainaparkin kautta. Näitä pankkeja ja rahoituslaitoksia ovat muun muassa Komplett Bank, Bondora, Svea, Fellow Bank, Resurs Bankja Bank Norwegian sekä Halida ja Bluestep Bank.

Kun kuluttaja vertailee ja kilpailuttaa lainoja on parempi mahdollisuus saada juuri ehdoiltaan sopiva lainatarjous jonka korot ja kulut ovat maltillisia. Lainojen kilpailuttaminen ja vertailu Lainaparkin avulla on kuluttajille aina täysin ilmaista, eivätkä saadut tarjoukset myöskään ole sitovia. Kuluttaja voi vertaillla ja hakea useampaa lainaa samalla hakemuksella. Tarjoukset saatuaan kuluttaja voi valita sopivimman lainan, tai jopa hylätä saamansa tarjoukset, jos lainat tai ehdot eivät miellytä.

Lainaparkki on Sambla Groupin omistama. Sambla Group on ruotsalainen rahoitusalan yritys joka osti Lainaparkin suomalaiselta Salus Groupilta vuonna 2022. Vauhdikkaasti kasvava Sambla Group on perustettu 2011 ja sen kotipaikka on Tukholma. Suomessa toimivat Rahoitu.fi, Rahalaitos sekä Sambla.fi kuuluvat myös Sambla Groupiin. Samblalla on vastaavanlaisia palveluja myös Tanskassa ja Norjassa.

Yhteenveto

Lainaparkki ei itse myönnä lainoja vaan on ainoastaan lainanvälittäjä. Lainaparkki ei siksi pysty vaikuttamaan välittämiensa lainojen ehtoihin ja korkoihin. Lainaparkki kilpailuttaa useita rahoituskumppaneja yhdellä lainahakemuksella ja välittää lainan hakijoille eri luotonantajien lainoja. 

Lainaparkin lainahakemus on täysin digitaalinen ja lainan hakeminen on nopeaa ja paikasta sekä ajasta riippumatonta. Kun haet Lainaparkin kautta lainaa, voit saada lainan tilille jopa saman päivän aikana tai ainakin muutamassa päivässä, riippuen luotonantajasta. Voit hakea lainaa Lainaparkin kumppaneilta kun olet ainakin 20 vuotias, kun sinulla on säännölliset tulot ja puhtaat luottotiedot eikä maksuhäiriömerkintöjä.

Lainaparkin asiakaspalvelu on auki maanantaista perjantaihin. Se tarjoaa palvelua asiakkaille suomen kielellä puhelimen ja sähköpostin välityksellä.


Asiakaspalvelu

10

Lainaparkin asiakaspalvelu joka auki joka arkipäivä aamu yhdeksästä iltapäivään kello neljään saakka. Viikonloput ja pyhät asiakaspalvelua ei ole saatavilla. Asiakaspalvelu toimii suomeksi ja auttaa asiakkaita puhelimitse ja sähköpostitse

Yrityksen asiakaspalvelua ei ole saanut kehuja eikä moitteita netissä olevissa yrityksen toimintaa koskevissa palautteissa. On siksi todennäköistä että yrityksen asiakaspalvelu on toiminut vähintään tyydyttävällä tasolla.


Lainan hinta

10

Lainaparkin kumppaniverkostosta voi saada lainaa nimelliskorolla joka on 4,50-20 % . Lainan muut kulut ovat maksimissaan lain sallimat 150 euroa vuodessa tai 3,65%. Kulujen laskutapa määräytyy halvemman vaihtoehdon mukaan

Lainaparkki on lainanvälittäjä ja kaikki Lainaparkin kautta haetut lainat myönnetään Lainaparkin kumppanipankkien toimesta. On mahdollista että pankeilla on keskenään erilaiset tarjoukset, ja että hakija saa samasta lainasta monta erilaista tarjousta koska pankkien korot ja kulut voivat erota toisistaan.


Käyttäjäkokemus

10

Lainaparkin palvelusta ei ole netissä tehtyjä käyttäjäkokemuksia tai arvioita kovinkaan paljoa. Lainaparkilla ei esimerkiksi ole omaa Trustpilot-sivua. 

Saatavilla olevat arvostelut ja palautteet  ovat kuitenkin pääosin hyviä tai tyydyttäviä, ja Lainaparkki koetaan monipuoliseksi lainavälittäjäksi. Palautetta on myös annettu siitä että Lainaparkin nettisivu on käyttäjäystävällinen ja helppokäyttöinen ja lainan hakijan on ollut helppo löytää hyvä lainavaihtoehto ja tehdä hakemus.


Käsittelyaika

10

Lainaparkin kautta voi tehdä hakemuksen koska tahansa nettisivujen kautta. Lainahakemuksen tekeminen on nopeaa ja se lähetetään heti eteenpäin luotonantajille.  Kun hakemus on hyväksytty, voi hakija saada lainatarjouksia pankeilta ja rahoituslaitoksilta noin minuutissa, ja viimeistään noin vuorokauden sisällä hakemuksen lähettämisestä. Lainahakemusten vastaus- ja käsittelyajat sekä lainojen maksuajat riippuvat aina lainanantajista.


Lainasta ja pankista tai rahoituslaitoksesta riippuen lainan voi saada tilille samana päivänä tai viimeistään muutaman päivän sisällä. Lainavertailu ja  kilpailuttaminen Lainaparkin palvelussa on melko nopeaa ja aina ilmaista kuluttajalle joka hakee lainaa. Kilpailuttamalla ja vertailemalla lainoja kuluttaja voi olla varma että on saanut mahdollisimman edullisen ja hyvän lainatarjoukset parhailla mahdollisilla ehdoilla.


Muut edut

8

Lainaparkin kautta voi hakea yksittäisiä vakuudettomia kulutusluottoja ja niiden lisäksi Lainaparkin kautta voi saada myös yhdistelylainaa. Usein monen pienen lainan yhdistäminen yhdeksi isoksi lainaksi voi madaltaa lainan kuukausikuluja, ja yhditelylainan on järkevä ottaa jos  lainakulut ovat isoja kuukausitasolla. 

Yhdistelylaina voi auttaa kuluttajaa lainojen takaisinmaksussa ja oman talouden tasapainottamisessa. Yhden lainan hoitaminen monen lainan hoitamiseen verrattuna on usein myös huomattavasti helpompaa. Kuluttajan pitää kuitenkin tulee olla tarkka että uusi laina ei maksuajaltaan veny liian pitkäksi, koska silloin lainan kulut voivat nousta hyvin korkealle pidemmän takaisinmaksuajan takia.


LainaParkki Lainalaskuri
500 € 60 000 €
12 kuukautta 180 kuukautta
4.9 % 19 %

Kuukausierä

Kokonaiskulut

Maksettava takaisin


LainaParkki

LainaParkki

Lainamäärä 500 – 60 000 €
Laina-aika 12 – 180 kuukautta
Tod. vuosikorko 4.9 – 19 %
Ikä 20 vuotta

Hyvät puolet

 • Yhdellä hakemuksella saat lainatarjoukset jopa pariltakymmeneltä luotonantajilta
 • Lainan haku ja kilpailutus on ilmaista ja hakemus ei se sido kuluttajaa ottamaan lainaa 
 • Sambla Group, joka omistaa Lainaparkin, on pitkään alalla toiminut luotettava toimija
 • Lainan maksimaalinen takaisinmaksuaika on jopa 15 vuotta

Huonot puolet

 • Asiakaspalvelua ei saa muulloin kun arkipäivisin toimistoaikaan
 • Lainaparkki ei voi vaikuttaa lainojen myöntämiseen tai niiden korkoihin ja kuluihin
 • Lainasummat ovat minimissään 1000 euroa, ja pienempiä lainoja ei voi saada
 • Lainaparkin nettisivut vaatisivat päivitystä sisällön osalta

Asiakaspalvelu ja yhteystiedot

10

Lainaparkin asiakaspalvelu palvelee asiakkaita puhelimitse ja sähköpostitse joka arkipäivä kello 09:00 – 16:00. Viikonloppuisin ja pyhäpäivinä asiakaspalvelu on suljettu. Asiakaspalvelun palvelukieli on suomi.

Lainaparkin asiakaspalvelu auttaa lainan hakijoita hakemusten teossa sekä muissa lainoihin ja vertailu palveluun liittyvissä kysymyksissä. Koska Lainaparkki ei itse ole myöntämässä luottoja, on asiakkaan otettava suoraan yhteyttä itse luotonantajaan lainaa koskevissa asiaoissa. Jos asia tai kysymys koskee omia luottoja, luoton ehtoja tai korkoja sekä saatuja tarjouksia on aina otettava yhteys suoraan luotonantajan asiakaspalveluun. Lainaparkin asiakaspalvelu voi auttaa käyttäjiä muissa yleisemmissä asioissa ja ongelmatilanteissa.

Lainaparkin asiakaspalvelusta ja kokemuksia asiakaspalvelun toiminnasta ei ole löydettävissä  kehuja eikä myöskään  moitteita netissä olevissa luotonvälittäjän toimintaa koskevissa palautteissa.

Yhteystiedot

Yrityksen nimi:LainaParkki
Osoite:Runeberginkatu 5B, 00100 Helsinki
Puhelinnumero:03-41092000
Sähköpostiosoite:gethelp@lainaparkki.fi

Aukiolopäivät

Maanantai09:00 – 16:00
Tiistai09:00 – 16:00
Keskiviikko09:00 – 16:00
Torstai09:00 – 16:00
Perjantai09:00 – 16:00

Lainan kustannukset

10

Lainaparkki on lainanvälittäjä eli kaikki yrityksen kautta haetut lainat myönnetään Lainaparkin kumppanien toimesta. Kun kuluttaja hakee lainaa Lainaparkin hakemuksella on mahdollista että pankit antavat samalle hakemukselle toisistaan huomattavasti eroavat lainatarjoukset. Jokainen Lainaparkin kumppanipankki ja rahoituslaitos päättää lainanhakijoiden luottokelpoisuuden ja takaisinmaksukyvyn itse.

Eri pankkien ja rahalaitosten lainatarjoukset voivat erota huomattavasti toisistaan koska:

 • Kaikilla pankeilla ja rahoittajilla on oma hinnasto koroille ja kuluille, ja ne voivat poiketa toisistaan huomattavasti
 • Jokainen pankki tarkistaa ja arvioi hakijan luottokelpoisuuden ja takaisinmaksukyvyn omien kriteerien mukaisesti, aina hakijan tietojen mukaisesti

Lainan todellinen vuosikorko voi vaihdella välillä 4,5 % – 30,6 %. Lainojen takaisinmaksuaika vaihtelee yhden vuoden ja 15 vuoden välillä. Lainakumppanien tarjoamien vakuudettomien lainojen määrät vaihtelevat  2000 € – 60.000 € välillä. Lainan hakijalle tarjottu lainasumma voi olla isompi tai pienempi kuin haettu määrä.  

Lainaparkin kautta otetuissa lainoissa on 4,50-20 % nimelliskorko. Luoton muut kulut voivat olla korkeintaan 150 euroa vuodessa tai 3,65% riippuen siitä kumpi on pienempi. Lain mukaan 150 euron vuosikulut ovat maksimaalinen kulu mikä vakuudettomalla kulutusluotolla voi olla.

Esimerkki Lainaparkin lainasta: Luoton määrä 30000 €. Todellinen vuosikorko 4,93%. Luoton avausmaksu 49 €. Luoton takaisinmaksuaika 5 vuotta. Lainan kuukausittanen lyhennys, eli luoton ja luottokustannusten kulu kuukausittain 565 €.

Lainan korot vaihtelevat lainantarjoajasta riippuen. Jokainen pankki tekee hakijasta luottoluokituksen, jonka asettamien riskien perusteella tarjoaa hakijalle yksilöllistä korkoa.

Luottokelpoisuus voi vaikuttaa myös hakijalle  tarjottuun lainamäärään. Erityisesti suurempien lainasummien kohdalla voi olla, että kaikki lainantarjoajat eivät anna lainata koko haluamaasi lainasummaa, mikäli luottokelpoisuutesi on heikko. Silloin kuluttaja voi mahdollisesti saada tarjouksen pienemmästä lainasummasta.

Lainaparkin kautta otetun lainan nimelliskorko on korkeintaan 20 %. Lainaan liittyvät muut kulut (esimerkiksi avaus- tai käsittelykulut) ovat vuodessa maksimissaan joko 150,00 euroa tai 3,65 % lainasummasta.

Esimerkki: Kun lainasumma on 10000 € ja takaisinmaksuaika on 5 vuotta on lainan kuukausierä 232,50 €. Kuukausierä sisältää 5 € laskutuslisän ja ensimmäinen erä 90 € avausmaksun. 10000 € lainan kokonaiskustannus on tällöin 13 951 €. Lainan nimelliskorko on tällöin 12,60 % ja lainan todellinen vuosikorko – sisältäen lainan muut kulut –  on 14,9 %.


Lainan hakemisen edellytykset

Saadakseen vakuudetonta kulutusluottoa Lainaparkin kautta pitää hakijan täyttää seuraavat edellytykset:

 • Minimi ikä vähintään 20 vuotta (jotkut luotonantajat vaativat korkeampaa ikää)
 • Ei maksuhäiriömerkintöjä, eli hakijalta vaaditaan puhtaat luottotiedot
 • Hakijalla tulee olla säännölliset tulot, esimerkiksi palkka- tai eläketuloja

Käyttäjäkokemus

10

Lainaparkin palvelusta ei löydy hyvinkään paljon käyttökokemuksia tai asiakasarvioita.  Lainaparkilla ei harmillisesti ole myöskään näkyvyyttä Trustpilot-arviointisivuilla. Sambla Groupin toiset Suomessa toimivat palvelut ovat tunnetumpia kuin Lainaparkki. Kokemuksia Lainaparkista ei ole helposti löydettävissä muualtakaan netistä.

Ne arvostelut ja palautteet jotka ovat olleet löydettävissä ovat aika positiivisia. Suurin osa palautteista antoi positiivisia arvioita Lainaparkin laina valikoiman monipuolisuudesta. MYös yrityksen palvelun nettisivut koettiin käyttäjäystävällisiksi ja helppokäyttöisiksi ja koettiin että lainanhakijan on helppo löytää palvelusta sopiva laina.

Arvioissa tuli ilmi että lainatarjousten läpikäyminen ja vertailu on helppoa, ja palvelun käyttö on nopeaa. Palautteissa kiiteltiin sitä että lainatarjoukset tallentuvat asiakkaan omille sivulle, joten niitä voi tarkastella myöhemminkin. 

HIeman negatiivisempaa ariointia Lainaparkki on saanut lainojen minimisumman koosta eli 100 euron laina minimistä. Kävijät arvostelivat sitä että pienempiä lainoja ei ollut saatavilla.  Useiden kilpailijoiden valikoimissa on myös sadan euron kokoisia lanija saatavilla  pienempiin rahantarpeisiin mutta Lainaparkki ei mahdollista pienlainan hakemista. Pienlainan hakijoille tämä on syy olla käyttämättä Lainaparkkia.

Lainaparkin verkkosivut ovat melko painottuneet lainan hakemiseen ja muita tietoja yrityksestä tai lainoista yleensä ei ole saatavilla. Omistajayritys näkyy ainoastaan sivuhuomautuksena nettisivulla. Tämä tosiasia voi vaikuttaa asiakkaan kokemukseen yrityksen luotettavuudesta.

Yrityksen yhteystiedot löytyvät helposti Lainaparkin nettisivuilta. Olisi toivottavaa ja luottamusta herättävää että nettisivujen tietoja tullaan päivittämään ja sivustoa ja niiden sisältöä kehittämään eteenpäin.

Lainahakemuksen tekeminen ja lainojen kilpailuttaminen on helppoa ja hakuprosessi on nopea ja selkeä. Asiakkaan omat sivut ovat toimivat ja sieltä löytyy asiakkaan saamat tarjoukset ja tietoa jo otetuista lainoista.


Käsittelyaika

10

Lainaparkin kautta voit tehdä lainahakemuksen mihin aikaan tahansa, jokaisena päivänä. Hakemuksen  täyttäminen kestää muutaman minuutin. Luotonantajien tarjoukset saapuvat hakijan sähköpostiin minuuteissa hakemuksen lähettämisestä.

Riippuen hakijan valitsemasta luotonantajasta, lainarahan saaminen omalle tilille voi kestää eri aikoja. Lainavertailu ja tarjousten kilpailuttaminen on usein melko nopeaa.

Hakijalle voi tulla ensimmäisiä lainatarjouksia jo minuuttien sisällä. Lainan hakijoita kehotetaan kuitenkin odottamaan kaikkien mahdollisten luotonantajien tarjousten saapumista, jotta hakija pystyisi valitsemaan kaikista tarjouksista parhaan itselleen. On mahdollista että lainatarjous joka tulee viimeisenä on edullisempi ja sopivampi kuin tarjous joka on tullut ensimmäisten joukossa.

Näin toimii lainanhakuprosessi Lainaparkin palvelussa:

 • Mene nettisivuilla lainahakemus lomakkeelle
 • Tarkista lainanhaku-edellytykset iän, luottotietojen ja tulojen osalta
 • Valitse lainasumma ja haluttu takaisinmaksuaika
 • Lisää tiedot tuloista, menoista, asumisesta ja koulutuksesta sekä olemassaolevat  luottosi ja lainasi 
 • Valitse oletko kiinnostunut lainojen yhdistämisestä
 • Lähetä hakemus eteenpäin
 • Lainaparkin jopa 20 kumppania saa hakemuksesi tarkasteltavaksi
 • Saat usein ensimmäisen lainatarjouksen miltei heti
 • Valitse sopiva lainatarjous ja hyväksy tarjous tunnistautumalla omien pankkitunnusten avulla
 • Jos luotonantaja tarvitsee liitteitä – esimerkiksi palkkakuittia – voi sen toimittaa luotonantajalle helposti sähköisesti
 • Lopuksi luotonantaja hyväksyy lainan se maksetaan ilmoittamallesi tilille nopeimmillaan saman päivän aikana ja viimeistään kahden pankkipäivän kuluessa

Muut edut

8

Lainaparkista voi myös hakea yhdistelylainaa, eli järjestelylainaa.  Monen pienen lainan yhdistäminen yhdeksi isoksi  lainaksi voi helpottaa tiukkaa taloustilannetta, jos lainojen lyhentäminen on hyvin kallista. 

Yhdistelylaina auttaa hallitsemaan omaa taloutta koska:

 • Yhdistelylainan korko on usein merkittävästi edullisempi kuin pienten lainojen korot
 • Tilinhoitomaksu menee vain yhdestä lainasta
 • Yhden lainan eräpäivä on helpompi muistaa kuin useamman
 • Takaisinmaksuaika on usein pidempi, ja kuukausierää on pienempi

Yhteenveto

Lainaparkki kilpailuttaa ja välittää lainoja 1000 eurosta aina 60 000 euroon asti ilman vakuuksia. Kilpailutuksessa on mukana Lainaparkin rahoitus kumppanit, eli  jopa 20 erilaista pankkia ja rahoituslaitosta. Näihin kuuluvat esimerkiksi Bondora, Svea, Fellow Bank, Resurs Bank ja Bank Norwegian.

Lainaparkista voi hakea lainaa jos ikää on vähintään 20 vuotta. Hakijalla on oltava säännölliset tulot – esimerkiksi palkka tai eläke –  ja hakijalta vaaditaan myös puhtaat luottotiedot.

Lainaparkki ei ole varsinainen luotonantaja, joten yritys ei pysty vaikuttamaan palvelun kautta haettujen lainojen korkoihin tai muihin ehtoihin, vaan rahoituskumppanit vastaavat itse kaikista lainanhakijoille myönnetyistä lainoista ja niiden ehdoista. Lainaparkin lainojen takaisinmaksuaika on yhdestä viiteentoista vuotta ja lainojen todellinen vuosikorko sijoittuu 4,5 prosentin ja 30,6 prosentin välille, nimellikoron ollessa 4,5% – 20%.


Asiakaspalautetta ja -arvioita yrityksestä ei ole paljoakaan saatavilla. Löydetyn palautteen perusteella Lainaparkki on saanut kohtalaisen hyviä arvioita käyttäjiltä. Asiakkailta saaduissa lainaprosessia koskevissa palautteissa annetaan palvelun nopeudelle ja käyttäjäystävällisyydelle hyviä arvioita. 

LoanScouter » Lainaa » LainaParkki arviointi

Viimeisimmät uutiset